En clamp er den delen som holder styre fast. Clamps kommer i mange forskjellig varianter. Man velger clamp til sparkesykkel ut i fra hvilken diameter man har på baren. Er baren oversized (34,9mm i diameter) må du velge en clamp som passer ovesized bars. Har du en standard bar (32mm i diameter) må du velge en clamp som passer standard bars. Noen clamps passer begge deler da de kommer med en shim som gjør at du kan justere hvilken diamter du vil på clampen.

  SCS clamps har SCS compression innebygget og passer kun sammen med forgaffel og styre som passer SCS.
  Så du velger en vanlig clamp hvis du ikke har SCS compression. 

  per side

  per side

  Clamps til sparkesykkel

  Clampen er den delen som man fester styre på sparkesykkelen men.
  Det finnes flere typer clamps til sparkesykkel ettersom hvilket compression system man har på sparkesykkelen. Du kan lese mer om compression her.
  Clamps til sparkesykkel kommer i forskjellige størrelser og fasonger. Man får clamps til sparkesykkel fra 1 bolt til double clamps, triple clamps og quad clamps (4 bolter).

  Siden clampen skal holde styre på sparkesykkelen er det viktig at man velger riktig clamp i forhold til diameteren på styre (også kalt bar). Man deler diameteren inn i standard (32mm ytre mål på baren) og oversized (34,9mm ytre mål på baren).
  Så pass på at du velger oversized clamp hvis du har oversized bar! Noen clamps har med en shim, dette er et innlegg som gjør at clampen passer både oversized og standard bars.

  Til sparkesykkel får man også SCS clamps. Dette er clamps med innebygget compression system og dette er clamps som er relativt solide. Populære SCS clamps er fra Proto, Tilt, District og mange flere.
  Du kan lese mer om hvordan compression fungerer her!