Hjul kommer I forskjellige varianter og størrelser. De to vanligste størrelsene er 100mm og 110mm. De aller fleste sparkesykler vil passe begge størrelsene. Men kom din komplette sparkesykkel med 100mm vil vi anbefale at du sjekker om den vil passe 110mm.
  Hjulene er en slitedel på sparkesykkel og må avhengig av bruk ofte byttes. De aller fleste hjulene er produsert med aluminiumskjerne for å tåle hopping og triksing. Hardheten på gummien varier også noe, men de fleste hjul ligger på rundt 88a som gir godt grep og god fart.

  Bestselgere  Side:
  1. 1
  2. 2
  per side

  Side:
  1. 1
  2. 2
  per side

  Hjul Til Sparkesykkel

  Hjul til sparkesykkel kommer i forskjellige størreslser og hardheter. Det to vanligste størrelsene på hjul til sparkesykkel er 100mm og 110mm.

  Det brukes forskjellige materialer i kjernen på hjulene, men den vanligste materialet er aluminium. De aller fleste hjulene vi har til sparkesykkel er laget i aluminium.
  Det er kun de billigste sparkesyklene som kommer med hjul av plastikk/nylon. Her er det lettere for at kjernene sprekker og hjulene vil ikke tåle like høye hopp. 
   
  Hjulene kommer med forskjellige gummiblander og hardheter. Hardere hjul triller bedre og bruker lengre  tid på å slites ned, men de gir deg også mindre grep.
  Hardheten avgjøres på en skala fra 1 til 100a. Hvor 100a er hardest. Hjul til sparkesykkel har normalt en hardhet i området 85a-88a. A`en står for typen materiale.
   
  Hjulene kommer og med forskjellige profiler; flat og spiss. 
  Flate hjul gir bedre kontakt mot underlaget, normalt sitter også disse hjulene bedre på kjernen da trykket mot kjernen blir fordelt.
  Spisse hjul gir mindre rullemotstat, noe som gir deg høyere hastighet. 
  Den vanligste typen hjul er flate hjul. 
   
  Hjul til sparkesykkel er en slitedel som får ekstreme belastninger. Noen har hjul hele sommeren noen bytter ofte og det er helt umulig å si hvor lenge hjulene og kulelagrene skal
  holde da dette kommer helt an på hvor mye de blir brukt og hvordan de blir brukt. 
  Mange bruker nybegynner sliter unødvendig mye på hjulene ved å bruke bakbremsen for mye. Da vil hjulene få såkalte "flat spots" og hjulet vil bli ujevnt.