Hopp til innholdet

Hvordan låse en elektrisk sparkesykkel?

Elektriske sparkesykler er svært populære, men hvordan skal du låse dem?
Selv om de fleste modeller kommer med lås på hjulene vil det være svært enkelt for en med skumle motiver å bare plukke den med seg.

Min egen el-scooter, en Segway Ninebot (RobotExperten) har en elektrisk lås på bakhjulet, men den er fremdeles veldig enkel å plukke med seg. Etter en tur på den lokale Sport1 butikken måtte jeg finne på min egen variant.

Min midlertidige løsning gikk ut på å kombinere to sykkellåser. Jeg ønsker nemlig å kunne låse min eleketriske sparkesykkel til sykkelstativene som står rundt omkring, da blir man nødt til å få den litt opp i høyden.

fungerer, men ikke pent

En litt penere variant vil kunne være å bore et hull igjennom mellomrommet hvor styret er festet til resten av stangen/batteripakken. Bare pass på å ikke bore steder hvor du ikke kan se at innsiden er tom. Etter at du har boret kan du tre igjennom en metallring som du deretter kan bruke for å hekte på en tradisjonell sykkellås.

Ottolock er en ny og smart måte å låse sykkel, kano, kajakk eller sparkesykkel på. Båndet består av 6-lag med stål som man strammer inn rundt det man vil låse og noe fastmontert, f.eks en lyktestolpe eller sykkelstativ.

Ottolock – lås til det meste /Revir.no
Ottolock – lås til det meste /Revir.no

Med Retractasafe kan du ha låsen i lomme eller sekk og trekke wire´en igjennom f.eks hjulene på sparkesykkelen og rundt sykkelstativet. Wireren er 90 cm lang.

Retractasafe 250 Smoke / Scandihills.no
Tynn lås med kode fra ABUS /Kjell & Co

Andre metoder å låse sparkesykkelen

Noen produkter finnes det. Man kan f.eks benytte en tynnere versjon av den tradisjonelle sykkellåsen. Denne kan tres igjennom bakhjulet, eller klemme sammen den nedpakkede versjonen.

Tynn wirelås som kan gå igjennom hjulene /Aliexpress

Denne tynne wirelåsen får plass igjennom de fleste hjul til elektriske sparkesykler, og du kan tvinne den rundt selve sparkesykkelen eller fast til et sykkelstativ.

Lås som passer igjennom tynne bakhjul /Aliexpress
Lås til sparkesykkel /Aliexpress

Heldigvis kan elektriske sparkesykler slås sammen og man kan ta dem med seg mange steder.

XIAOMI MI M365 PRO /Proshop.no


Mer  Vil du bo på nordpolen? Ny ide om igloo hotell