Hengekøye med flat bunn – Sov flatt og mer komfortabelt

Grunnen til at noen vegrer seg for å bytte ut teltet med en hengekøye er den typiske svingen man får når man ligger i en vanlig hengekøye, også kalt banan-effekten. For deg som foretrekker å ligge flatt og rett har det til nå vært vanskelig å finne gode hengekøyer som tilbyr akkurat dette.

Ettersom flere og flere turmennesker og vanlige har oppdaget hvor lettvint det er å pakke med seg en lett hengekøye på tur i sekk, i mc-bag og i kajakk, har også utvalget av gode hengekøyer økt. Nå finnes det flere modeller som har en svært rett – og helt rett bunn, perfekt for deg som foretrekker å sove flatt på rygg eller side om natten.

Med en flat-bunnet hengekøye kan du våkne dagen etter en god natts søvn uten vondt i rygg og se utover vann og fjell, mens du hører på fuglekvitter og nyter en god og varm kopp kaffe eller te i soveposen i køya.

Tips! Bruk gjerne et oppblåsbart liggeunderlag sammen med en av disse hengekøyene for enda bedre isolasjon mot kulde og optimal komfort.

En av disse er Blue Ridge Hengekøyen fra Lawson Hammock. Denne hengekøyen har et helt unikt opphengssystem som sørger for at du ligger flatt og rett, og dermed sove mer komfortabelt uten å ha vondt i ryggen neste dag. En perfekt hengekøye for deg som foretrekker å ligge rett eller sove på side og mage.

Sov rett og flatt i Blue Ridge hengekøyen /Revir.no

Hengekøyen har også innebygget myggnetting og inkludert regntarp, slik at du kan sove trygt mot insektbitt og tørt i vått vær. Blue Ridge hengekøyen er et opplagt valg dersom du er en ivrig camper eller turmenneske som ønsker å sove mer komfortabelt om natten, men samtidig ønsker fleksibiliteten, det raske oppsettet og den lave vekten som en hengekøye tilbyr.

Sov rett og flatt i Blue Ridge hengekøyen /Revir.no

Amok Draumr er en en norsk-utviklet hengekøye som får mye ros av brukerne. I likhet med Blue Ridge kan du også her sove flatt og på siden om natten, men i Amok hengekøyen sover man på tvers av festene, og ikke langs slik som i tradisjonelle hengekøyer.

Amok Draumr /Milrab.no

Med Amok Draumr sin hengekøye og et komfortabelt liggeunderlag kan du ligge komfortabelt, flatt og behagelig mens du ser på stjernehimmelen, eller dra over den inkludert myggnettingen og kanskje en ekstra tarp for våtere kvelder.

ENO SkyLite er en lett og rimelig hengekøye modell som tilbyr mye av de samme gode egenskapene man finner i dyrere modeller. Eno Skylite er riktignok ikke utviklet for å være “helt flatbunnet”, men deres opphengssystem gjør at man ligger mye flatere i Skylite modellen enn i en tradisjonell hengekøye, og den har fordelen av å kunne settes opp raskt og tar liten plass i sekk eller bagasje.

Eno Skylite /Milrab.no

Les gjerne mer om Store Telt – Telt for familie eller store festivaltelt, Hengekøye: Ett godt valg til overnatting og camping eller Militærklokke – Tøffe klokker som tåler en støyt.