Hopp til innholdet

Hengekøye med flat bunn – Sov flatt og mer komfortabelt

Grunnen til at noen vegrer seg for å bytte ut teltet med en hengekøye er den typiske svingen man får når man ligger i en vanlig hengekøye, også kalt banan-effekten. For deg som foretrekker å ligge flatt og rett har det til nå vært vanskelig å finne gode hengekøyer som tilbyr akkurat dette.

Hengekøye med flat bunn som er komfortabel å sove i /Outdoorexperten.no

Ettersom flere og flere turmennesker og vanlige har oppdaget hvor lettvint det er å pakke med seg en lett hengekøye på tur i sekk, i mc-bag og i kajakk, har også utvalget av gode hengekøyer økt. Nå finnes det flere modeller som har en svært rett – og helt rett bunn, perfekt for deg som foretrekker å sove flatt på rygg eller side om natten.

Med en flat-bunnet hengekøye kan du våkne dagen etter en god natts søvn uten vondt i rygg og se utover vann og fjell, mens du hører på fuglekvitter og nyter en god og varm kopp kaffe eller te i soveposen i køya.

Tips! Bruk gjerne et oppblåsbart liggeunderlag sammen med en av disse hengekøyene for enda bedre isolasjon mot kulde og optimal komfort.

En av disse er Helsdon Outdoors Helsdon hengekøyen. Denne hengekøyen har et helt unikt opphengssystem som sørger for at du ligger flatt og rett, og dermed sove mer komfortabelt uten å ha vondt i ryggen neste dag. En perfekt hengekøye for deg som foretrekker å ligge rett eller sove på side og mage.

Sov rett og flatt i Helsdon Outdoors Helsdon hengekøyen /Outdoorexperten.no
Flatbunnet hengekøye som er kompakt og enkel å transportere /Outdoorexperten.no

Dette er en stor og komfortabel hengekøye med indre mål er 229 x 107 cm, total lengde 335 cm. Så her kan en god og voksen person ligge rett ut, flatt og komfortabelt. Selve hengekøyen veier totalt 2 kg og tåler en maksvekt på 125 kg.

Sov rett og flatt i Blue Ridge hengekøyen /Outdoorexperten.no

Hengekøyen har også innebygget myggnetting og inkludert regntarp, slik at du kan sove trygt mot insektbitt og tørt i vått vær. Helsdon Outdoors Helsdon hengekøyen er et opplagt valg dersom du er en ivrig camper eller turmenneske som ønsker å sove mer komfortabelt om natten, men samtidig ønsker fleksibiliteten, det raske oppsettet og den lave vekten som en hengekøye tilbyr.

Et lite tips: For å forhindre at køya tipper litt over til siden når man snur seg, er det bare å knyte på/ feste en forankring i to (eller fire) hjørner, til en teltplugg i bakken, eller kringliggende trær etc. 

Sov rett og flatt i Helsdon Outdoors Helsdon hengekøyen /Outdoorexperten.no

Amok Draumr er en en norsk-utviklet hengekøye som får mye ros av brukerne. I likhet med Blue Ridge kan du også her sove flatt og på siden om natten, men i Amok hengekøyen sover man på tvers av festene, og ikke langs slik som i tradisjonelle hengekøyer.

Amok Draumr /Milrab.no

Med Amok Draumr sin hengekøye og et komfortabelt liggeunderlag kan du ligge komfortabelt, flatt og behagelig mens du ser på stjernehimmelen, eller dra over den inkludert myggnettingen og kanskje en ekstra tarp for våtere kvelder.

ENO SkyLite er en lett og rimelig hengekøye modell som tilbyr mye av de samme gode egenskapene man finner i dyrere modeller. Eno Skylite er riktignok ikke utviklet for å være «helt flatbunnet», men deres opphengssystem gjør at man ligger mye flatere i Skylite modellen enn i en tradisjonell hengekøye, og den har fordelen av å kunne settes opp raskt og tar liten plass i sekk eller bagasje.

Eno Skylite /Milrab.no

Men hva med en feltseng?

Dersom man ønsker å sove mest mulig normalt er det få ting som slår en skikkelig feltseng, her kan du ligge flatt og komfortabelt ute i naturen eller på camping.

Feltseng på kun litt over én kg!

LuxuryLite fra Thermarest er en superkompakt og ultralett feltseng som kun veier 1.2 kilo takket være sitt svært innovative design, lave byggehøyde og bruk av lettvektsmaterialer som nylon og aluminium. Dette er en svært kompakt feltseng som til tross for sin lave vekt tåler opptil 148 kilo og vil være et kjempegodt alternativ til ett liggeunderlag eller en hengekøye for deg som liker å ligge flatt eller på siden om natten.

Les mer om både tradisjonelle og ultra-lette feltsenger.

Luxurylite fra Thermarest – Feltseng på kun 1.2 kilo /Outnorth.no

Med en vekt på litt over én kilo er dette ett kjempegodt alternativ til tradisjonelle liggeunderlag eller hengekøyer for deg som liker å sove flatt eller på siden om natten. Sengen tar omtrent 3 minutter å sette opp når kvelden nærmer seg og kan gjøres uten verktøy.

Luxurylite fra Thermarest – Feltseng på kun 1.2 kilo /Outnorth.no

En vanlig feltseng ligger ofte på rundt 6-8 kg, men modellen Extreme fra Bo-camp revolusjonerer tradisjonelle feltsenger og har en unik tilnærming for å kutte vekt og spare plass. Denne modellen veier kun 2.3 kilo og er ultrakompakt slik at den enkelt kan bæres med på tur i hånda eller festes til ryggsekken.

Extreme fra Bo-camp veier kun 2.3 kg og er ultrakompakt /Scandihills.no

Feltsengen løfter deg 12 cm opp fra bakken som i de fleste tilfeller vil være nok til å sove flatt og komfortabelt. Dersom du overnatter i ett mer ulendt terreng kan du bygge den opp ved å plassere steiner under den eller grave ett søkke under sengen.

Extreme fra Bo-camp veier kun 2.3 kg og er ultrakompakt /Scandihills.no

Les gjerne mer om Store Telt – Telt for familie eller store festivaltelt, Hengekøye: Ett godt valg til overnatting og camping eller Militærklokke – Tøffe klokker som tåler en støyt.