Hopp til innholdet

El-Moped – Kule og lovlige elmopeder til voksne 45km/t

Elektriske mopeder har vokst i popularitet, først og fremst er det voksne som kjøper disse for å bruke dem som et mikrotransportmiddel i nærområdet sitt, eller for å komme seg frem og tilbake fra jobb på en litt raskere måte. Her kan du se noen tøffe el-mopeder i chopper og retro look med lang rekkevidde og sterk motor som fint kan brukes av voksne til jobb og fritid.

Noen El-mopeder kan registreres i Norge, og det koster 500 kroner for registreringen av disse modellene. Det er ingen andre avgifter tilknyttet registrering av en el-moped, men du må ha gyldig forsikring.

El-mopeder kan du kjøre med AM på førerkortet (tidligere M). Dersom du har motorsykkel eller bil-lappen kan du også kjøre alle typer mopeder, også elektriske.

Nitrox 1600W El-Cross er en tøff og sterk crosser med elektrisk motor på 1600W som kan oppnå en toppfart på 40 km/t. Dette er et tøft kjøretøy som kan lære et barn balanse og kjøring i terreng og på bane. Med sin el-motor er denne derimot svært stillegående, noe som kan passe i områder med naboer og bolighus.

Nitrox El-cross med 1600W motor /Ruller.no

OBG Rides V7 er en toppmodell innen elektriske mopeder som kan lovlig registreres for bruk på vei og har en sperret toppfart på 45 km/t. Med en rekkevidde på 60 km og kraftig 2000W motor er dette en elektrisk moped som er velegnet for by, pendling og andre korte turer i hverdagen.

OBG Rides V7 – Elektrisk moped EU /CDON.no

En fantastisk godkjent el-moped som glir frem i stillhet med sin sterke elektriske motor.
God kjørekomfort og følelse som gir deg en herlig følelsen av frihet mens du glir avgårde. Utstyrt med smidde aluminiumsfelger, elektrisk energi-gjenopprettingssystem.

Mer  Hvordan rense vann på camping og fjelltur

Spesifikasjoner:
Type: Moped klasse I (EU moped)
Elektrisk system: 60V
Batteri: 60V 20Ah Litium
Rekkevidde: opptil 60km per lading
Toppfart: 45km / t
Motor: 2000W børsteløs motor med eABS – Elektrisk motorbrems
Fjæring: Forgaffel + doble
støtdempere bak Bremser: hydrauliske bremser foran og bak + elektronisk brems.
Hjulstørrelse: 12 «, 215/40
Ladetid: 3-5 timer per ladning
Maksimal lastvekt: 180 kg

OBG Rides V7 – Elektrisk moped EU /CDON.no
El-moped med skilt – OBG Rides /CDON.no
Elektrisk moped og scooter – Kan godkjennes for vei /CDON.no

OBG Rides V6 modellen er en attraktiv ny el-moped med en kul retro-look som får deg til å glede deg til å ta denne ut på en kjøretur til butikken, ned til stranda eller til skolen. El-mopeden kan registreres (koster 500 kroner) og kan etter det brukes fullt lovlig på norske veier.

  • Stort batteri
  • 3000W Motor
  • Kan dra opp helninger på opptil 30 grader
  • 60 km rekkevidde
  • Retro design
OBG Rides V6 /CDON.no
Elektrisk moped i kul retro stil /CDON.no

Perfekt for deg som er ute etter et billig ekstra framkomstmiddel til korte turer eller til ungdommen. V6 modellen har et stort batteri som gir en rekkevidde på opptil 60 kilometer og har en sperret toppfart på 45 kilometer i timen.

El-Moped fra OBG Rides /CDON.no
El-Moped fra OBG Rides /CDON.no

Elektriske mopeder og rekkevidde

Med en rekkevidde på mellom 50 – 80 kilometer, toppfart på 45 km/t og robust byggekvalitet som fint tåler førervekt på opptil 200 kg kan du med en el-moped suse avgårde i stillhet og komfort. En el-moped har som oftest en motor på omtrent 1500 – 2000 watt, noe som er mer enn nok for å dra deg lett opp de bratteste bakker og gir deg god akselerasjon.

El-Moped fra OBG Rides /CDON.no
El-Moped fra OBG Rides /CDON.no

Et mindre alternativ er Windgoo B Series som er en meget smidig el sykkel moped med en sterk og lett aluminiums ramme, med en vekt på kun 14kg. Du kan enkelt bære sykkelen inn på bussen, toget eller inn i huset. Windgoo B Series er perfekt for bykjøring, men med sine store hjul er heller ikke terreng et problem. 

Mer  Yoga på nett - Yoga Program for nybegynnere og viderekomne

I motsetning til større varianter er Windgoo mer beregnet for mikrotransport og har dermed verken like lang rekkevidde eller like stor effekt som noen av de andre modellene i denne listen. Den er derimot et langt rimeligere alternativ, og passer dermed fint for deg som simpelthen ønsker en enkel og smidig el-moped. Denne varianten kan ikke registreres.

Windgoo B Series /Mystuff.no

Hva er aldersgrensen på en el-moped?
En el-moped som går 45 km/t må man være 16 år og ha mopedlappen for å kjøre. Et annet alternativ er en el-sparkesykkel med sterk motor, men også her må du sette deg inn i aldersgrense for spesifikke modeller.

Få flere spennende fritidstips på vår blogg, blant annet smart bærbart mobilt bredbånd med batteri, perfekt til tur. Sterke el-sparkesykler, offroad el-sparkesykler eller store telt, perfekt for gruppecamping.

600W el-sparkesykkel /Mystuff.no