Hopp til innholdet

Buldring – Kjempegøy fullkropp trening i naturen

Buldring er klatring uten tau eller sikring. Dette kan man gjøre innendørs i klatrehaller hvor man har egne «buldrehuler», eller rett og slett beveger seg bortover helt nederst på klatreveggen.

Men, min personlige favoritt er å finne store steiner og små klipper utendørs man kan buldre på, da får man en liten naturopplevelse og enda flere utfordringer med å lese sprekker og stein for å finne en god rute.

Å buldre er både enkelt og veldig god trening for hele kroppen. Det er også veldig billig, alt man trenger er noen gode sko, gjerne klatresko, men til og med klatresko kan du sløyfe hvis du bare vil prøve deg litt utendørs en dag.

Bruk beina mer

Det er fort gjort, kanskje instinktivt å holde seg fast alt man klarer med hengdene og dra seg opp eller rundt mens man klatrer. Slikt blir man fort sliten av, derfor øv på å bruke beina mer mens du buldrer.

Buldrematte til klatring /Climbing247.no


Fall i vannet

Jeg har selv en oppblåsbar kajakk som er skikkelig praktisk å ta med seg i bagasjerommet på få minutter. Med den kan jeg padle ut til små øyer i innlandsvann og finne klipper og små steinknauser som går ut over vannet.

Selvfølgelig skal man som alltid bruke sunn fornuft og sjekke at man ikke kan treffe fjell eller steiner under vannet. Det beste er å finne klipper som lener seg utover slik at om man buldrer og glipper taket, så vil man alltid falle i vannet.

Let etter store kampesteiner å buldre i

Lat som om hånd og fot festene er skrøpelige

Et rart tips, men hvis du tenker at hvert feste er skrøpelig vil du ende opp med å planlegge bedre ruter underveis.

Vær sammen med andre

Jeg personlig liker å bare ta meg noen timer å buldre alene og bank-i-bordet, jeg har ikke enda falt bakover og skadet meg på underlaget.

Mer  Kule nye rulleskøyter på strøm - Elektriske skates

For det kan være farlig underlag bak deg. Steiner eller kvister som stikker opp av bakken kan gjøre store skader selv om man bare faller bakover fra en halvmeter.

Det viktigste sikkerhetstipset er derfor å buldre sammen med noen andre som kan ta deg imot/dempe fallet eller benytte fallputer (en slags tjukkas-madrass).

Ha det gøy

Buldring ute i naturen er kjempespennende og morsomt, det er også en kjempegod trening for fingre, armer, bein, rygg og mage. Kos deg i solsteken, smør deg med litt solkrem og buldre i vei på steiner og fjell.

La Sportiva Python Klatresko /Climbing247

For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no

Kule friluft-gadgets fra Coolstuff

Superhengekøyen Vagaborn /Coolstuff
Oppblåsbar sofa /Coolstuff
The Scrubba Bærbar Vaskemaskin /Coolstuff
Volkswagen Telt /Coolstuff