Hopp til innholdet

Hva er Fotokromatisk linse? – Ski og turbriller

Fotokromatiske linser og briller reagerer på og forandrer seg automatisk iløpet av 10-30 sekunder på skiftende lys og værforhold. En fotokromatisk linse vil derfor som oftest være klar eller svært klar innendørs, mens den vil mørkne til når du beveger deg utendørs i solen eller f.eks står i skibakken.

Julbo fotokromatisk snowboard/skibrille /Outnorth

Fotokromatiske briller er sensitive mot UV strålene fra solen, og det er disse strålene som gjør at fargen på brilleglassene forandrer seg automatisk. Siden UV stråler beveger seg igjennom skylaget, vil fotokromatiske briller også mørkne utendørs selv om det er overskyet.

Scott Goggle Unlimited II OTG /Outnorth

Briller med fotokromatiske glass vil derimot som oftest ikke mørkne mens man kjører en bil. Dette er fordi glasset på bilen som oftest blokkerer mesteparten av UV strålene fra solen.

Uswe Fotokromatisk turbrille /Outnorth

En stor fordel med disse brillene er at dem vil alltid blokkere 100% av UVA og UVB strålene fra solen noe som gjør dem velegnet til turbriller og skibriller. Fotokromatiske ski og solbriller vil også justere mørkheten utifra de faktiske lysforholdene i bakken eller på fjellet, noe som gjør dem komfortable å bruke fra morgen til kveld.Kule friluft-gadgets fra Coolstuff

Superhengekøyen Vagaborn /Coolstuff
Oppblåsbar sofa /Coolstuff
The Scrubba Bærbar Vaskemaskin /Coolstuff
Volkswagen Telt /Coolstuff
Mer  Terreng El-Sykkel - Actionfylt sport i skog og fjell med offroad E-Sykkel