Hopp til innholdet

Den komplette turkniv? Bear Grylls Ultimate fra Gerber

Bear grylls ultimate er en kniv som er smekkfull av smarte løsninger og funksjoner man kan dra nytte av på tur eller camping.

Igjennom 7 sesonger på Discovery og flerfoldige ekspedisjoner har Bear Grylls igjennom årene samlet opp endel erfaring og tanker omkring hva en god kniv skal være. Dette har igjennom samarbeidet med knivprodusenten Gerber ledet til 4-5 forskjellige kniv-varianter igjennom årene, men den beste kniven er kanskje Bear Grylls Ultimate Fixed Blade?

Tennstålet gjør det enkelt å fyre opp bål /Kniveksperten.no

Lengde: 25.4cm
Knivblad: 12.2cm
Vekt: 317g
Stål type: 7Cr17MoV
Skaft: TPE Overmold

Bear Grylls Ultimate Fixed Blade kombinerer Gerbers 70 år med erfaring innen knivdesign og produksjon sammen med Bear Grylls personlige erfaringer og ferdigheter innen overlevelsesteknikk for å skape en ultimat kniv for tur og camping.

Integrert knivsliper /Kniveksperten.no

Kniven har en 12.2 cm blad i premium high carbon rustfritt stål med sylskarp egg og 5mm tykkelse. I sliren finner man også en integrert bryne som gjør at du alltid kan slipe opp kniven din etter bruk.

Med en solid vekt og lengde føles kniven god og balansert ut i hånden. Den har et langt skaft med mønstret gummi som gir veldig god friksjon og tak. Den har også en overdimensjonert fingergrop og kantstopper slik at du kan legge mye kraft i kuttingen uten at den glipper.

Baksiden tåler mye støt /Kniveksperten.no

Baksiden av skaftet består av rustfritt stål slik at du kan hamre med baksiden av kniven uten at den tar skade.

Langt blad med god balanse og avrundet tupp /Kniveksperten.no

Med sin avrundede tynne knivtupp og lange knivblad er kniven ment å kunne brukes til alt fra både fin-filetering av fjellørret, til spikking og hakking.

Mer  Hvordan pakke ned en sovepose stramt uten pakkeposen

De to hullene i begynnelsen av skaftet gjør at du kan tjore kniven fast til en pinne og lage et spyd. Høysynlighets kontraster i skaftet gjør også at kniven er lett å få øye på om du skulle miste den på bakken eller i løvet.

Tennstål /Kniveksperten.no
  • Nødfløyte.
  • Muggresistent tråd.
  • Ferrocerium tennstål.
  • Gerber livstidsgaranti.
  • Integrert knivsliper.
  • Kan festes på spyd.
  • Blad til både hugging, spikking og filetering.

Se kniven hos Kniveksperten.no – Les også mer om 3 andre gode allround turkniver og husk en emaljekopp med fine motiv som du kan ha i sekken og varme på bålet.