Hopp til innholdet

3 Gode Allround kniver til jakt og friluftsliv

Knivutvalget er stort og det ville ikke vært noe problem å liste opp drøssevis av gode kniver man kan bruke til både jakt og friluftsbruk, men her har jeg valgt å heller trekke frem tre gode alternativer slik at det er lettere å velge en kniv til allround bruk.

Helle knivsliper

Selv om alle disse knivene leveres sylskarpe fra fabrikken skal alle kniver vedlikeholdes for å beholde skarpheten. Helle har utviklet en enkel knivsliper som gjør det enkelt å vedlikeholde bladet, se også artikkelen om hvordan du kan slipe en kniv.

Böker Magnum Elk Hunter – Et rimelig alternativ

Böker Magnum Elk Hunter er en skikkelig god allrounder med et 11 centimeter blad av rustfritt stål til en god pris.
Kniven har mange positive omtaler, sitter godt i hånda for dem med hanskestørrelse 11 eller lavere, og har gode friluftsliv og jakt-egenskaper.

Elk Hunter – Böker /Kniveksperten.no

LionSteel M5 Santos Wood – Italiensk Design og svensk stål

Santos Wood er en flott allround kniv som kan brukes til både jakt og generell fritidsbruk. Kniven har et godt grep og en veldig flott finish, noe som er typisk for den Italienske produsenten Lionsteel.

Det 11.5 centimeter lange knivstålet kommer fra den svenske produsenten Sleipner.

Santos Wood /Kniveksperten
Santos Wood /Kniveksperten

Helle GT – Tidløs kvalitet

Norsk kvalitetskniv fra Sogn og Fjordane. Helle GT er en relativt stor kniv for jakt-, fiske- og turbruk og har en fingerbeskytter av aluminium for å holde vekten lav.

Helle GT er ikke bare en god turkamerat, den har også et fint og tidløst design av kjent Helle kvalitet i masurbjørk, 3-lags rustfritt stål, aluiminium og mørkt lær.

Helle GT /Kniveksperten.no

Ikke overbevist? Les mer om Bear Grylls ultimate, den komplette turkniven?

Mer  Turkopp Emalje | Håndlagde emaljekopper til tur

Se gjerne disse dekorative fjellkoppene / emaljekoppene med vakre motiv – perfekt til tur, hytte og hjem. Du kan også se mer om oppblåsbar kajakk for én eller flere personer, tursekk med stol, gode løpesko i skogen og turtøy til fjellet.