Hopp til innholdet

Få skikkelig god kaffe på tur

Selv om lite kan slå en kjele med rykende varm bålkaffe som har eimen av bålrøyk vil det ikke alltid være mulig eller praktisk å fyre opp et bål for å lage seg en kopp kaffe på tur. Heldigvis finnes det andre gode alternativer som sikrer en skikkelig god kaffe, enten man er på en kort dagstur eller tar med seg varmt vann på grunn av skogbrannfare.

Dersom du foretrekker filterkaffe vil denne sammenleggbare filterholderen være noe for deg. Denne tar liten plass i sekken og gir deg rykende varm kaffe fra vann du koker opp på primus eller bål.

Filterholder til kaffe på tur /Revir.no

Presskanne til tur er én måte å lage skikkelig god kaffe på mens man er på tur. Ta med deg rykende varmt vann på en termos og lag en skikkelig god kopp med rund og smakfull presskanne kaffe. Denne kompakte presskannen fra Chillout.no er bygget for å være med på tur, enkel å rengjøre og tar liten plass i tursekken.

Presskanne til tur /Chillout.no
Presskanne til tur /Chillout.no

Cafflano er en ny måte å lage deilig, fersk kaffe av kaffebønner på tur. Den består av en kaffekvern som har en sammenleggbar konisk keramisk håndfreser, dryppekoker, dripper, kopp, etset rustfritt filter og tumbler. Alle disse komponentene er integrert i en enkel og kompakt enhet. Uansett hvor du er kan du med en Cafflano® Klassic, hele bønner og varmt vann lage din egen ferske og smakfulle kaffe. 

Cafflano Klassic – Kaffekvern til tur /Chillout

Vil du lage kaffe eller varm mat mens du går? Med den innovative Barocook Flameless Cooker Mug kan du lage kaffe, varme vann eller lage varm mat mens du går, klatrer eller padler. Barocook benytter en kjemisk reaksjon for å varme et av de innvendige karene til 95 grader. Plasser mat/vann/kaffe i det andre karet og ha varm mat eller drikke klar når du setter ned sekken.

Barocook Flameless Cooker /Climbing247.no

Nanopresso er en artig gadget som fungerer med både vanlig malt kaffe eller du ved å bruke nespresso-kapsler sammen med den tilhørende adapteren.

Mer  Kompakt og komfortabelt liggeunderlag til tur

Du koker opp varmt vann på en kjele over bål / primus eller tar med deg varmt vann på en termos og lar kaffen trekke i Nanopresso for en rask kopp kaffe på tur.

Til malt kaffe eller kapsler /Coolstuff

Hvis filterkaffe er din favoritt så finnes det et praktisk og sammenleggbart kaffefilter du kan ta med deg på tur. Soto Helix Coffee maker gjør det lett å lage rykende varm filterkaffe på tur eller camping. Plasser beholderen over en kopp eller kanne og hell over varmt vann og la tyngdekraften gjøre resten av jobben.

Soto Helix Coffee maker /Chillout

En klassisk kaffekjele er heller ikke noe å skimte av, hva med denne 0.7l kjelen fra Optimus Terra? Kjelen er lav og bred slik at den lett kan stabiliseres over et bål og den flate formen gjør også at varmen absorberes over en større flate, noe som gir raskere oppvarming av vann – eller kaffe.

Optimus Terra Kaffekjele – Lav og bred for optimal kaffekoking over bål /Climbing247.no

Vil du ha et fint krus å drikke kaffen fra? Se de flotte emaljekoppene til tur fra united by blue. Perfekte turkopper med dobbel lag emalje for ekstra styrke, dekorert med fine motiv.