Hopp til innholdet

Hvordan hindre å få snø i skoene når du er på tur

Hva er vel verre enn å få snø i skoene og å kjenne det kalde smeltevannet renne nedover ankelen og begrave seg i en kald og ugjestmild pytt nedi skoen?

Noe som kanskje er verre er å måtte ta av seg votter og hansker og prøve å pirke ut all snøen som legger seg i toppen av skoen med kalde, røde fingre?
Når man beveger seg igjennom snøen med sko er det fort gjort å få kalde føtter som følge av snø i skoene, heldigvis finnes det et par gode tips til å slippe snøen – og få varme deilige føtter!

For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no

Første bud: Velg riktige sko (vanntett)

Om du ønsker å unngå snø i skoene er riktig valg av utstyr og sko det første budet. Skal du gå mye i snøen burde vanntette sko være førstevalget ditt. Slike sko har ofte høyere såle og har vanntett foring.

Viking Footwear Constrictor III Boa /Outnorth

Viking sin Constrictor Boa er konstruert for vinterføre, er vanntett og har gode anmeldelser. Den har også en praktisk vrider til å stramme skoene selv om du har votter eller hansker på deg.

Gamasjer kan trees over leggene/buksen og beskytter mot snø og regn

Andre bud: Gamasjer!

En vanntett sko vil gjøre underverker mot snø og kulde, men sammen med et par gamasjer vil du være nesten 100% sikret mot snø og kald smeltevann i skoene.

Gamasjer har et enkelt design og fungerer som en utvendig barriere mot snø og regn. Disse sitter på utsiden av sko og buksen og kan være tredd på, eller simpelthen strammet rundt med borrelås. Gamasjene hindrer snø (og vann) i å legge seg i de mest sårbare områdene rundt ben og ankler, nemlig toppen av skoene.

Gamasjer fra Outdoor Research /Outnorth

Det finnes et overraskende stort utvalg av gamasjer på markedet i forskjellige lenger og med forskjellige egenskaper, uansett er det verdt investeringen. For et par gamasjer til noen hundrelapper vil ofte være en like god investering som en dyr og avansert tursko – ihvertfall mot snø.

Mer  Komfortable Liggeunderlag - Oppblåsbare Liggeunderlag til tur og camping med høy komfort


Kule friluft-gadgets fra Coolstuff

Superhengekøyen Vagaborn /Coolstuff
Oppblåsbar sofa /Coolstuff
The Scrubba Bærbar Vaskemaskin /Coolstuff
Volkswagen Telt /Coolstuff