Hopp til innholdet

Toalett på tur – Enkel og smarte do-løsninger til camping og telttur

Camping og teltturer med barn er kjempekoselig, men naturen går sin gang og spesielt for små jenter vil det å være uten et toalett ofte by på noen ekstra problemer. Men, med noen enkle midler kan man lage en provisorisk utedo til teltturen som barna (og evt de voksne) kan bruke.

På vår forrige telttur tenkte jeg å forsøke en ny og enkel løsning for å lage en do til campingturen vår for å gjøre overnattingen litt mer koselig for de to små jentene når de måtte på do.

En enkel do gjør teltturen mye bedre – spesielt for de små

Løsningen min ble ganske enkel og rett frem. Jeg kjøpte med et billig do-sete som jeg plasserte over noen steiner med hull imellom. Dermed kunne jentene sitte nesten som normalt uten å måtte sitte på huk eller få hjelp av en voksen.

Min superenkle do-løsning til camping-turen

Jentene likte faktisk dette enkle toalettet og de kunne gå på do uten hjelp og sitte som normalt, til tross for mangel på vegger. En løsning som er enkel å lage – og tar liten plass på tur, men passer vel best til nr.1 toalett-besøk.

En litt mer profesjonell løsning er dette smarte teltet med tilhørende toalett som gjør det super-enkelt å gjøre sitt fornødne og passer for både voksne og barn.

Do-telt til camping – Kan også brukes som dusj-telt og skifterom

Toalett-Teltet er et lettvekts pop-up telt som man kan slå opp på få sekunder og vri sammen igjen når man skal videre på tur. Teltet er samtidig høyt slik at man kan bruke det dersom man skal skifte etter bading – eller bruke sammen med en campingdusj.

Do-telt til tur

Smart og enkelt toalett til tur – Plassér en stokk eller stein foran doen slik at de små kan lettere komme seg opp.

Mer  Vanntette sokker - Perfekt til jakt og tur
Pop-up teltet tar liten plass og er enkelt å ta med seg på tur

Toalett-teltet kommer med én do som både voksne og barn kan bruke, og når man er ferdig tar man med seg avfallsposen. Ett tips kan være å kjøpe med en flaske toalettvæske som forhindrer lukt.

Toalettvæske forhindrer lukt og bakterier /Scandihills

Man kan selvfølgelig også velge å oppgradere toalettet med et mer forseggjort camping-toalett, men det passer vel best dersom man har god plass til ekstra bagasje og ikke behøver å gå så langt fra bilen.

Se utvalget av camping-toaletter på Scandihills.no

Siden dette do-teltet er såpass høyt kan man også bruke det som et dusj-telt ved å henge opp denne svært kompakte camping-dusjen fra Sea to summit.

Camping-dusj – ultrakompakt /Outnorth.no

Få flere gode turtips og friluftsliv ideer, les mer om oppblåsbar kajakk eller se disse smarte tursekkene med stol og sittesekker.