Hopp til innholdet

Vanntette sokker – Perfekt til jakt og tur

Vanntette sokker er blitt en helt ny kategori sokker som holder vannet ute, noe som kan være en fordel dersom du planlegger å være lenge utendørs i et kaldt eller vått miljø. Flere jegere jeg har snakket med er svært fornøyde med sine vanntette sokker som hjelper dem med å holde varmen og komforten ute i skogen eller på heia.

Myke vanntette sokker med høy kant /Outnorth.no

Vanntette sokker kommer i flere merker og de har alle sine variasjoner iforhold til holdbarhet, komfort, fleksibilitet, tørketid og design (høyde, tykkelse, ruhet, osv). I korte trekk består vanntette sokker av tre lag:

  • Et indre lag. Ofte en blanding av ull, akryl, polyester og elastan.
  • Et ytre lag. Ofte nylon og elastan.
  • Et midtre lag. Her ligger den vanntette membranen.

Urberg vanntette Merino sokker /Outnorth.no

Vanntette sokker eller ullsokker?
Utfordringen med vanntette sokker er membranen som fungerer i praksis som en vanntett sko. Det vil si et ekstra lag som svetten må jobbe seg igjennom før de kan frigjøres.

Vanntette sokker vil derfor være et godt valg til lav-intensive aktiviteter såsom fisking, jakt(post), overnattingsturer eller rolige turer og camping. Dersom du forventer å gå langt i et raskt tempo, vil det sannsynligvis være bedre å velge et par gode ullsokker, vanntette sko/støvler og heller bruke et par tørre skiftesokker når du ankommer leiren.

Les mer om tøffe militærklokker og taktiske klokker, perfekt til jakt og aktiviteter, sterke el-sparkesykler med kraftig motor og gode tips til hvordan en hengekøye kan være et godt alternativ til telt.


For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no

Mer  Kraftig batterilader til tur og friluft - Powerbank med AC 230V