Vanntette sokker – Perfekt til jakt og tur

Vanntette sokker er blitt en helt ny kategori sokker som holder vannet ute, noe som kan være en fordel dersom du planlegger å være lenge utendørs i et kaldt eller vått miljø. Flere jegere jeg har snakket med er svært fornøyde med sine vanntette sokker som hjelper dem med å holde varmen og komforten ute i skogen eller på heia.

Myke vanntette sokker med høy kant /Outnorth.no

Vanntette sokker kommer i flere merker og de har alle sine variasjoner iforhold til holdbarhet, komfort, fleksibilitet, tørketid og design (høyde, tykkelse, ruhet, osv). I korte trekk består vanntette sokker av tre lag:

  • Et indre lag. Ofte en blanding av ull, akryl, polyester og elastan.
  • Et ytre lag. Ofte nylon og elastan.
  • Et midtre lag. Her ligger den vanntette membranen.

Urberg vanntette Merino sokker /Outnorth.no

Vanntette sokker eller ullsokker?
Utfordringen med vanntette sokker er membranen som fungerer i praksis som en vanntett sko. Det vil si et ekstra lag som svetten må jobbe seg igjennom før de kan frigjøres.

Hurtigtørkende alternativ til vanntett sokk fra Simms /Skittjakt.no

Vanntette sokker vil derfor være et godt valg til lav-intensive aktiviteter såsom fisking, jakt(post), overnattingsturer eller rolige turer og camping. Dersom du forventer å gå langt i et raskt tempo, vil det sannsynligvis være bedre å velge et par gode ullsokker, vanntette sko/støvler og heller bruke et par tørre skiftesokker når du ankommer leiren.

Les mer om tøffe militærklokker og taktiske klokker, perfekt til jakt og aktiviteter, sterke el-sparkesykler med kraftig motor og gode tips til hvordan en hengekøye kan være et godt alternativ til telt.