Hopp til innholdet

El-sparkesykkel – Tips og guide til de beste elektriske sparkesyklene

En el-sparkesykkel er et supert fremkomstmiddel i lokalmiljøet og tar deg enkelt og raskt frem dit du skal. Med en god elektrisk sparkesykkel kan man i mange tilfeller droppe å ta bilen om man skal rekke butikken, stikke på trening eller møte venner. Det kan derimot være lurt å tenke på noen småting før man handler en el-sparkesykkel, blant annet hvor du skal bruke den.

Dersom du bor i et område med mye bakker og kupert terreng vil det for eksempel være lurt å heller spare en ekstra måned eller to for å få råd til å kjøpe en elektrisk sparkesykkel med kraftig motor. Disse vil kunne dra deg lett og effektivt opp bakketopper, hvor noen av de kraftigste el-sparkesyklene kan dra deg opp i opptil hele 50% helning.

ProWheels Dual V1 er en kjempesterk el-sparkesykkel med doble motorer, både foran og bak som gir deg nok av kraft til å dra deg opp selv de bratteste bakkene! Dual V1 er perfekt for deg som jevnlig bruker en el-sparkesykkel til skole eller jobb og som ønsker en sparkesykkel som kan dra deg enkelt opp bratte bakker og stigninger.

Sparkesykkelen har gode skivebremser med abs bremser og store luftfylte 8.5″ dekk, som sikrer høy komfort og god gripeevne

Doble motorer på opptil 1400 watt /Premiumtek.no

-Maks hastighet: 20 kmt med sperre, 30kmt uten sperre
-Maks belastning 125 kg
-Kan klatre stigninger opp til 15 grader
-Brems: skivebrems + E-ABS anti-lock elektronisk brems i front
-Store komfortable luftfylte dekk

Gode skivebremser og kraftige luftfylte dekk /Premiumtek.no

På Dual V1 kan man enkelt velge innstilling via displayet, denne el-sparkesykkelen kommer forhåndsinnstilt som maks 20 km/t og er derfor fullt lovlig å bruke på vei. Med en kraftig batteripakke får du en rekkevidde på hele 50 kilometer og doble motorer på tilsammen 1400W i bakkene skyver deg enkelt frem i selv de bratteste stigningene. Når man ellers kjører på flatmark går motorene ned til 700W, noe som gir mer enn nok kraft og samtidig sparer strøm.

Dual V1 – Perfekt som transportmiddel til skole og jobb /Premiumtek.no
MyWalk T4 – 600W motor – høy ytelse til en ekstrem god pris /Mystuff.no

Mywalk M7 er en et eksempel på en slik superkraftig og robust el-sparkesykkel som kan brukes på asfalt såvel som grus og offroad! Denne el-sparkesykkelen er et kraftig leketøy med doble motorer på 1500 Watt hver og med en makseffekt på 6000W! 

Mer  Oppblåsbare SUP brett og Padlebrett - Enkel moro og kjempegod trening

MyWalk M7 er for de råeste, for de som liker fart og spenning. M7 holder ikke tilbake på noe og har en ekstrem ytelse. To motorer med 1500W i hver motor og en maks ytelse på 6000W (3000W nominell) kan du kjøre akkurat hvor du vil, som offroad og opp de bratteste bakkene. 
Les mer om kraftige el-sparkesykler for offroad.

MyWalk M7 – Superkraftig El-sparkesykkel for asfalt og offroad /Mystuff.no

Denne el-sparkesykkelen fra Denver er et rimeligere alternativ og en god allrounder for deg som vil komme til å bruke en elektrisk scooter av og til i nærområdet og heller ikke har så mange bakker å bekymre deg for. Denne sparkesykkelen gir en komfortabel kjøreopplevelse og tåler fint en voksen person på opptil 120 kg.
Les gjerne også mer om el-sparkesykler som tåler høy vekt.

Denver SCO-85350 Elektrisk Scooter /Roboteksperten.no

For voksne personer vil det være lurt å kjøpe el-sparkesykler med minimum 250 watts motor, noe mindre blir ofte for svakt og sliter på motoren, spesielt opp helninger eller små bakker. Min anbefaling er derfor å heller bruke et par tusenlapper ekstra for å få en el-sparkesykkel med litt kraftigere motor som kan gi mange gode kjøreopplevelser i flere år.

MaxWheel E9T er «Tesla model 3 i el-sparkesykkel versjon» og en kjempegod allrounder som kombinerer ytelse, kraftig motor og god kjørekomfort. MaxWheel E9T har en solid konstruksjon med et styre som ikke «rister» eller har slakk slik mange andre elektriske sparkesykler har, med MaxWheel E9T får man dermed en følelse av solid kvalitet.

Med sin 350 W motor kan denne frakte deg rundt omkring i byen eller på landet med letthet og opp bakker vil motoren yte 700 W, noe som gjør at den drar deg raskt opp uten at du behøver å hjelpesparke.

MaxWheel E9T /Mystuff.no

En el-sparkesykkel er et kjempegodt alternativt reisemiddel i lokalmiljøet og for såkalt mikrotransport, men de kan også brukes for «lengre turer». Jeg har f.eks benyttet min el-sparkesykkel når jeg skulle levere en bil på verkstedet, da hadde jeg min elektriske sparkesykkel i bagasjerommet og kunne enkelt kjøre med denne hjem igjen og sparte mye tid enn om jeg hadde tatt bussen samtidig som jeg fikk en fin kjøretur i solen.

Mer  Emaljekrus med fine motiv - En kjempefin gaveidé

Det finnes også mye bra ekstrautstyr til sparkesykler, blant annet denne baggen man kan montere på styret. Her kan man legge lommebøker, drikke eller en mobil og ikke være redd for at noe skal falle ut av lommene mens man kjører.

Bag til styret /Mystuff.no
Rimelig men kraftig! MyWalk M350 har en toppfart på 22km/t og er fullt lovlig å bruke i Norge. /Mystuff.no

Les mer om sterke elektriske sparkesykler med kraftigere motor eller disse knalltøffe elektriske mopedene som kjører i opptil 45 kilometer i timen på vei!