Hopp til innholdet

Feltseng til tur og camping – Tradisjonelle og ultra-lette feltsenger

Dersom du ønsker å sove komfortabelt, rett og flatt på tur og camping er det lite som slår en skikkelig god feltseng eller en hengekøye med flat bunn. Feltsenger kommer i flere størrelser og klasser, noen er mer egnet som en alternativ seng i bobil og hytte, noen er perfekte til Glamping, mens andre igjen er superkompakte og har lav-vekt slik at du kan ta dem med deg i ryggsekken.

Ultra-kompakte og lav-vekt feltseng

LuxuryLite fra Thermarest er en superkomptakt og ultralett feltseng på kun 1.2 kilo som kan tåle en vektbelastning på opptil 148 kilo. Feltsengen lages i USA og består av en robust konstruksjon med vannavstøtende nylonstoff, aluminiumstenger og nylonføtter.

Luxurylite fra Thermarest – Feltseng på kun 1.2 kilo /Outnorth.no

Med en vekt på litt over én kilo er dette ett kjempegodt alternativ til tradisjonelle liggeunderlag eller hengekøyer for deg som liker å sove flatt eller på siden om natten. Sengen tar omtrent 3 minutter å sette opp når kvelden nærmer seg og kan gjøres uten verktøy.

Extreme fra Bo-Camp er en ny tilnærming til den tradisjonelle feltsengen hvor man satser på å kutte vekt og volum ned til ett minimum med sin nye design. Dette er dermed en feltseng som seiler opp som ett godt alternativ til oppblåsbare liggeunderlag og hengekøyer med sin ekstremt lave vekt på kun 2.3 kg og lave volum.

Feltseng til vandring og camping på kun 2.3 kg /Scandihills.no

Extreme har en liggehøyde på 12 cm og er dermed betraktelig lavere enn en tradisjonell feltseng men vil i de fleste tilfeller kunne tilby nok liggehøyde til å gå klar av eventuelle ujevnheter i naturen. Dersom man overnatter på et veldig ujevnt underlag kan man bygge opp sengen med steiner, grave eller fjerne ujevnheter fra bakken der man ligger.

Mer  Yoga på nett - Yoga Program for nybegynnere og viderekomne

Perfekt for vandring og jakt

Dersom du ønsker å sove flatt og komfortabelt er det lite som slår en feltseng, men til nå har feltsenger vært store og veid for mye til at man kan ta dem med seg på kortere camping, vandreturer eller jakt. Extreme feltsengen er en nytenkende design som gjør at du kan ligge ekstra komfortabelt og flatt om natten og på den måten våkne opp uthvilt og uten vondt i rygg eller nakke.

Sov flatt og komfortabelt ute i naturen /Scandihills.no

Nordisk Rold er en tradisjonell og klassisk feltseng som gir deg safarifølelsen med sitt bruk av treverk og underlag av hvit bomull. Feltsengen er enkel å slå opp og pakke sammen og har en ramme av vakkert bøketre og ett premium kanvas av bomull.

Nordisk Rold – Tradisjonell og klassisk feltseng /Scandihills.no

Det rene skandinaviske designet og den høye liggekomforten på 40 cm, gjør den til den ultimative campingseng og/eller gjesteseng. Med en vekt på omtrent 8 kg er denne sengen ikke så godt egnet for lange vandringer, men fin dersom det ikke er så langt å gå til campingplassen.

Dobbeltseng feltseng

Kampa Dream er en dobbeltseng feltseng som er ypperlig som ekstra gjesteseng eller som feltseng i glamping-teltet. Sengen har en høy ramme på 48 cm, noe som gjør den komfortabel å stå opp i fra om morgenen og den er er eksepsjonelt stabil på grunn av sin sterke stålramme. Sengen veier 13 kilo og er derfor mest egnet for kort transport.

Kampa Dream dobbel-feltseng /Scandihills.no

Les flere tips om friluft og natur, blant annet Hengekøye med flat bunn – Sov flatt og mer komfortabelt, Store Telt – Telt for familie eller store festivaltelt eller les om disse kule og gode elektriske mopedene som kan kjøre i opptil 45 kmt og er helt lovlige på veien.

Mer  Hvordan hindre å få snø i skoene når du er på tur