Hopp til innholdet

Fallmatter til klatring – Crashpads for buldring og uteklatring

Buldring er en utrolig artig hobby og god treningsøkt som jeg selv bedriver mye om sommeren. Det er en kjempefin måte å komme seg ut i naturen på og samtidig få en god og artig treningsøkt.

Buldring betyr simpelthen at man klatrer på store steiner o.l uten sikring, selv om det betyr at man ikke klatrer så høyt så kan et fall fra selv 1-2 meter være både smertefullt og potensielt veldig farlig. Man bør derfor alltid bruke en fallmatte eller crash pad når man buldrer og klatrer uten sikring. Ikke bare vil en slik matte dempe fallet betraktelig, men den vil også gjøre at man ikke treffer bakhodet i småsteiner, kvister o.l som stikker opp fra bakken.

En buldrematte er viktig å bruke for å forhindre fallskader

Edelrid Crux III er en stor fallmatte og buldrematte som er perfekt for deg som går ut å klatrer alene eller ønsker et større fallområde for sikkerhetsskyld. Dette er matten for deg som ønsker noe av det beste på markedet til en fornuftig pris og stort fallområde. Matten har god holdbarhet, utmerket støtdemping og er lett å bære rundt.

Edelrid Crux III Buldrematte – Ekstra stor /Outnorth.no

Matten har et 4-lags støtdemping som absorberer støt og fall på en ypperlig måte, hvor selve underlaget og sidene av matten er laget av et supertøft, slitesterk og vannavstøtende nylon materiale. Matten har samtidig polstrete skulderstropper og flere bærehåndtak slik at den er enkel å flytte rundt på. 

Circuit Crashpad fra Black Diamond er en lavvekts fallmatte som veier under 4 kilo og som kan bæres på ryggen med et komfortabelt midjebelte for enda lettere transport. Matten er rimelig i innkjøp men er produsert i gode materialer som både er slitesterke og vannavvisende. Med sine firkantede kanter er denne samtidig enkel å sette sammen med andre fallmatter.

Black Diamond Circuit Crash Pad /Climbing247.no

Mad Rock Triple Madpad er en av de største fallmattene/crashpads på markedet. Denne kan splittes opp i 3 deler og er utmerket for deg som kanskje buldrer alene eller som ønsker et stort dekningsområde under deg.

Mad Rock Triple Madpad /Climbing247.no

En god fallmatte/crashpad kommer i flere prisklasser og jo flere, jo bedre. Dersom dere er to venner som klatrer sammen er det lurt om begge investerer i en fallmatte slik at man kan dekke opp ett større område nedenfor steinen man ønsker å klatre på.

Mer  Komfortabel og Lett Ryggbeskyttelse for Ski, Alpin, Snowboard og Ekstremsport

En crashpad er bortsett fra det enkel i bruk og lett å bære med seg. De aller fleste modellene kommer med bærestropper slik at man kan bære dem enkelt omkring på ryggen og brette de ut slik at de dekker et større areal.

Les gjerne mer om Løpeklokke for trening og jogging – Med musikk og puls, Buldring – Kjempegøy fullkropp trening i naturen eller Hvordan overkomme frykten for å falle under klatring.