Hopp til innholdet

Oppblåsbar Packraft – For utforsking av stryk og elver

Med en oppblåsbar packraft er det lett å utforske innsjøer, elver og stryk på tur. På grunn av sin relativt kompakte størrelse og lave vekt vil en oppblåsbar packraft være et godt valg for deg som skal ferdes innover fjellet fra innsjø til innsjø eller forsere elv og lette stryk.

Det som kjennetegner en packraft er et lite volum og lav vekt, tidligere har dette ofte gått på kompromiss med stabilitet og risiko for punktering. Men nye, moderne lav-vekts materialer og produksjonsmetoder har gitt sikre og holdbare båter som tåler en trøkk dersom du velger en packraft fra en annerkjent produsent.

Oppblåsbar Packraft – Microraft fra MRS /Jaktogfriluft.no
Forsér stryk og elver trygt og stabilt – Microraft fra MRS /Jaktogfriluft.no
  • Upåklagelig kvalitet (sydd og sveisede sømmer, teipet gulv)
  • Høyt utstyrsnivå (gripesløkker, sete / ryggstøtte, enveisventil)
  • Robust og fleksibelt stoff – se info nedenfor
  • Velprøvd form med den typiske langstrakte hekken

Håndtering på vannet

Packrafter er flatbunnede og korte. En oppblåsbar packcraft er derfor best egnet for kortere turer på innsjø og elv, da de gjerne kan kjennes vinglete ut. Den lave vekten gjør også sitt til at man må padle mer aktivt for å holde riktig kurs. På en annen side så vil man i en oppblåsbar packraft sitte dypt og stabilt. Store luftlommer omkranser deg slik at det føles trygt og komfortabelt.

Det spesielle med packrafter fra MRS er at denne produsenten bruker spesielle skjæreelementer for å strømlinjeforme profilen til sine packrafts. Resultatet er at de skjærer gjennom vannet istedenfor å brøyte seg frem slik som mer tradisjonelle packrafts gjør. Dette gir en klart forbedret ytelse.

En packraft er også flott til å frakte med seg utstyr man trenger til skog og fjells. I front er det mulighet for å feste sekk og utstyr slik at det ligger stabilt og samtidig stabiliserer båten ved at vekten fordeles mer jevnt i båten.

En oppblåsbar packraft i svært høy kvalitet – Microraft fra MRS /Jaktogfriluft.no

Perfekt til fisking

Med en packraft kan du gli langs vannet lydløst og behagelig. Det er mulig å komme nærme hindringer langs vann, kratt og utheng som man vanligvis ikke kommer til fra land eller en tradisjonell båt.

Fisking fra en packraft er spennende og gøy /Jaktogfriluft.no

Å fiske fra en packraft opplever mange som ekstra gøy. På grunn av den lave vekten og konstruksjonen til en packraft vil man ofte oppleve at hele båten snur seg etter hvor fisken svømmer dersom man får en på kroken. Fisken blir også fort trett av å dra deg og båten din og man vil lett kunne få den oppi håven.

Mer  Kule sekker til friluft og fritid for voksne

Trygghet og holdbarhet

Moderne oppblåsbare packraft fra annerkjente produsenter er svært godt bygd og tåler en trøkk. En oppblåsbar packraft er bygget for å tåle ilandstigning langs en steinete innsjø og lette sammenstøt mot skjær og stein. En oppblåsbar packraft fra MRS er for eksempel håndlaget av Uretan-belagt Nylon66, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer.

Forsering av slusekanal med microraft fra MRS /Jaktogfriluft.no

Den aller største fordelen til en oppblåsbar packraft vil derimot være lett håndtering og frakt. Man behøver ikke takgrind eller tilhenger for å frakte en oppblåsbar packraft. Disse passer lett inn i bagasjerommet på bilen og kan fraktes på ryggen resten av turen takket være sin lave vekt og lite volum. Det er derfor en kjempegod turkamerat for deg som ønsker å utforske eller å fiske fra innlandsjøer, fjellvann, elver eller forsere lette stryk med bagasje.

Er du ute etter en treningsform som både gir naturopplevelser og en sterk kropp? Med et paddleboard kan du trene kjernemuskulatur, balanse, bein og mye mer. Les også gjerne mer om oppblåsbar kajakk eller se disse fine emaljekoppene med turmotiv.