Hopp til innholdet

Lade båten via solceller – Solcellepanel til båt

Monterer du solceller på båten kan du vedlikeholde og lade opp båtens batterier når det er fint vær slik at du alltid kan kaste loss med fullt oppladede batterier. Etter å nylig ha gått til innkjøp av en brukt seilbåt med ødelagt batteri som må skiftes ut fant jeg ut at jeg ønsker selv å montere solceller på min båt.

Ikke bare vil disse lade opp batteriene mine mens båten ligger til kai, men de vil også forlenge levetiden på batteriet. Ett godt batteri til båten koster mye og da vil et solcellepanel være en fornuftig investering som krever minimalt med vedlikehold.

Universale solcellefester for båt /Kjell & co

Ett fleksibelt solcellepanel vil være svært anvendelig til en båt. Dette er solcellepaneler som kan bøyes og passer dermed fint til den ujevne formen på dekk eller på taket av en båt. Disse solcellepanelene fra Active Sol Light er samtidig noen av de rimeligste modellene som tilbyr mye strøm for pengene.

Solcellepanel som er fleksibel og bygget for marint miljø
Fleksibelt solcellepanel /Kjell & Co

Disse fleksible solcellepanelene kan bøyes opptil 20 grader og gjør det dermed mulig å ta i bruk flere områder på båten, f.eks kalesje eller et buet overbygg.

Offgrid4You fleksible solceller /Scandihills.no

O4YFSS-solcellene består av en unik cellestruktur bygget med en tykk og sterk kobbertråd, noe som gjør panelene motstandsdyktige mot effekttap, sprekkdannelse og korrosjon. Folien består av førsteklasses ETFE-film som bidrar til å sikre god lystransmisjon og beskyttelse mot værforhold, varme, korrosjon og UV-stråler.

Skanbatt Aero komplett solcellepakke på 200 W for bobiler og båt

Grunnpakke fra Skanbatt som er sammensatt for bobil, men også fint kan brukes til båt består av et klasseledende effektivt Mono Aero 200 W svart solcellepanel med ramme og monteringsspoler i hver ende og 7 meter tilkoblede kabler (en for + og en for -) med MC4-kontakter i endene, en skreddersydd Victron Smartsolar MPPT-laderegulator, nødvendig monteringsutstyr og muligheten til å koble telefonen eller nettbrettet via Bluetooth til regulatoren for å se sanntidsdata eller historiske data. 

Solpakke for båt og bobil /Scandihills.no

Regulatoren er kompatibel med AGM-, blybatterier, GEL- og litiumbatterier og kan enkelt konfigureres med tilpassede innstillinger via Victron Connect-appen (kan lastes ned via standard app-butikker). Regulatoren har et GEL-program som standard, som enkelt kan endres via appen for mobil/nettbrett.

Mer  Bærbar gassgrill! Mini Gassgrill på propan og butan. Et smart alternativ til engangsgrillen

Les mer om turtøy til fjellet, gode og komfortable hengekøyer eller smarte pop-up telt for rask camping.