Hopp til innholdet

SUP Paddleboard – En Kjempegod Trening for hele kroppen

Et Stand Up Paddle board eller Paddlebrett er en glimrende mulighet for å bremse ned hverdagen og oppleve naturen rundt seg samtidig som man får en kjempegod treningsøkt for kjernemuskulatur og kropp. Paddleboard er en vannsport som både trener kondisjon og styrke men som også oppleves gøy, variert og utfordrende. Med et paddleboard eller SUP-brett står man oppe på brettet og padler seg fremover i vannet.

Mye av appellen til Paddleboard er enkelheten i selve aktiviteten. Det spiller ingen rolle hva din erfaring, alder, kroppstype eller treningsform er. Alle kan begynne med Stand up paddleboard i sitt eget tempo.

Et oppblåsbart SUP brett fra Coolsurf /Milrab.no

Til Elver, Innsjø og Hav

Dersom du har tilgang til vann kan du stå på et stand up paddleboard. Noe av det som er svært attraktivt med denne aktiviteten er at man kan nyte naturen, fred og stillhet på nært hold. En glimrende mulighet for å koble av og stresse ned kroppen i en hektisk hverdag.

SUP brett Tech 365 – Et komplett oppblåsbart sett /Watski.no

SUP brett Tech 300 er et rimelig brett som passer for hele familien. Brettet blåses opp og får et hardt skall ferdig oppblåst, noe som sikrer rask driv og fremdrift over vannet. Brettets overside er dekket av EVA-foam som gir en mjuk, behagelig og sklisikker flate å stå på.

Settet kommer også med en praktisk bæreryggsekk slik at det er enda enklere å både lagre og frakte

SUP brett Tech 300 /Watski.no

Oppblåsbar eller ikke?

Når man skal velge et padlebrett kan man velge mellom oppblåsbare sup brett eller stive brett. Begge har sine fordeler men i min egen mening vil et oppblåsbart padlebrett være det beste valget for de fleste nybegynnere.

Et stivt brett har normalt sett litt lavere vekt og er stivere ettersom brettet er støpt eller formet av glassfiber, plast eller kompositt. Et stivt brett er veldig bra dersom du ønsker den beste ytelsen og kanskje også ønsker å surfe med brettet i bølgene etter hvert. Et stivt SUP brett kan festes til takgrinden på bilen og deretter kan man løpe rett ut i vannet.

SUP er perfekt til både avslapning og trening

Oppblåsbare brett kommer i flere varianter og er som oftest litt rimeligere enn stive og støpte brett. For deg som ønsker å prøve SUP og padlebrett vil dette ofte være et godt alternativ for en nybegynner, ikke bare er brettene som regel billigere, men kvaliteten og stivheten i oppblåsbare sup-brett er nesten på høyde med tradisjonelle SUP brett.

Et oppblåsbart padlebrett er også ypperlig for deg som ikke har flust av lagringsplass i bolig og leilighet ettersom disse kan blåses ut og pakkes i en bag. Frakt er også betraktelig enklere og kan bæres i bag, pakkes i bagasjerommet på bilen eller fraktes på ryggen.

CoolSurf Sail Kite Paddleboard er et komplett sett i høy kvalitet og høy stivhet som er oppblåsbart og kommer med en svært praktisk bæreryggsekk.

Coolsurf oppblåsbare sup brett /Milrab.no

Muskelgrupper som trenes med Paddleboard

Det er få andre aktiviteter som trener så store og varierte muskelgrupper som stand up paddleboard. Her trener man opp balansen, bein, kjernemuskulatur og armer. Samtidig er det en lav-intensitet øvelse som man kan gjøre raskere og hardere dersom man selv ønsker det. Den myke øvelsen av å padle i vann er også velegnet for å unngå skader.

Øk utfordringen med Yoga øvelser på SUP brettet

Kjernemuskulatur, rygg og magemuskler vil jobbe kontinuerlig og aktivt for å beholde balansen og vil samtidig aktiveres ytterligere når man vrir overkroppen for å padle i vannet. SUP er en flott og allsidig kroppsøkt som trener styrke og utholdenhet og krever at mange elementer i kroppen samarbeider samtidig.

Padlebrett krever at quadriceps, skuldre, armer, knær og kjernemuskulaturen samarbeider for å drive deg fremover i vannet og passer for mennesker i alle aldre.

Aqua Marina Magma er et flott allsidig padlebrett som helt sikkert vil passe alle dine behov og vil være et godt valg dersom du vil ha ett veldig godt brett som du vil bruke mye. Brettet er konstruert av Aqua Marina, et firma som er kjent for sine velbygde oppblåsbare produkter og gjennomtenkte design.

Brettet tåler opptil 150 kg belastning og har en stor overflate med non-slip som gjør at du kan stå stabilt og godt uten å skli av.

Aqua Marina Magma – Høykvalitets oppblåsbart sup-brett /Outnorth.no

Brettet er veldig stivt og har oppnådd høye test score og “best i klasse” på nettsider som er dedikert til paddleboard.

Kaloriforbrenning med SUP

Hva du får ut av padlebrett øvelser avhenger naturligvis av hva du selv legger i det. For nybegynnere vil det være fornuftig og starte enkelt, men selv da vil man typisk kunne forbrenne omkring 430 Kalorier i timen. For deg som søker en mer aktiv padleopplevelse vil padling i moderat til høyt tempo kunne forbrenne 540 – 780 Kalorier i timen.

En gøyal måte å øke padlebrett utfordringene på er for eksempel å bruke SUP brettet til å utføre yoga øvelser oppå brettet.

Les gjerne mer om turnmatter med luft -perfekt til trening i hage og hjem, Sterke El-sparkesykler med kraftig motor – Raske & sterke sparkesykler og Hengekøye med flat bunn – Sov flatt og mer komfortabelt.


For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no