Hopp til innholdet

Treningsapparater som gjør hjemmetreningen bedre

Å trene hjemme kan gjøres både med og uten vekter og treningsapparater og kan være et godt alternativ til tradisjonelle treningssentre. Her er noen gode forslag til øvelser og apparater som er gode å bruke til hjemmetrening.

Tredemølle

En tredemølle er flott for de som liker å løpe eller gå, spesielt når været ikke tillater utendørs trening. Det kan også være et godt alternativ for de som ønsker å øke kondisjonen sin.

Masterfit TP100 er en av bestselgerene til X-life.no. Denne kundefavoritten er kompakt, lett å gjemme bort og har en rimelig pris. Tredemøllen har samtidig en rekke gode funksjoner, blant annet en topphastighet på 18kmt og stigningsprogrammer for en mer utfordrende trening hjemme.

Masterfit 100 tredemølle til hjemmebruk /X-Life.no

Det finnes et stort utvalg av tredemøller på markedet idag, fremdeles er imidlertidig tradisjonelle løpe-tredemøller mest populære men stadig flere har fått øynene opp for mer kompakte gåmøller.

A1 – Svært kompakt og liten gåmølle for innendørs trening /Trygg-helse.no

Hantler eller kettlebells

Hantler eller kettlebells kan brukes til en rekke øvelser, inkludert styrketrening. De er relativt rimelige og tar ikke opp mye plass.

Kettlebells kan brukes til å trene hele kroppen og det finnes mange øvelser som kan utføres med dette treningsutstyret. Her er noen eksempler på gode øvelser med kettlebells:

Kettlebell fra Xlife.no
 1. Kettlebell swings – en øvelse som trener hele kroppen, spesielt rygg, rumpe og bein.
 2. Goblet squats – en øvelse som trener bein og rumpe.
 3. Turkish get-ups – en øvelse som trener hele kroppen, spesielt kjerne og stabilitet.
 4. Kettlebell lunges – en øvelse som trener bein og rumpe.
 5. Kettlebell clean and press – en øvelse som trener skuldre, armer og kjerne.
 6. Kettlebell snatch – en øvelse som trener hele kroppen, spesielt rygg, skuldre og armer.
 7. Kettlebell renegade rows – en øvelse som trener rygg og kjerne.
 8. Kettlebell deadlifts – en øvelse som trener bein, rumpe og rygg.

Det er viktig å huske på at det er viktig å utføre øvelsene riktig og å bruke riktig vekt for din egen styrke og ferdigheter. Det kan være lurt å få veiledning fra en trener eller instruktør hvis du er nybegynner med kettlebells.

Kettlebell i flere tyngder /X-life.no

Styrkeapparat

Styrkeapparater kan være en god investering for de som ønsker å bygge muskler og styrke. Det finnes mange forskjellige typer styrkeapparater, inkludert benkpress, trappemaskiner og multigym.

X-fit Cage Bumper Styrkepakke 150 kg /X-life.no

Abilica Multi 4 ST er en robust maskin med innebygd vektmagasin på hele 90 kg og fire ulike arbeidsstasjoner. 2 personer kan trene samtig på maskinen for alla nivåer!

Abilica Multi 4 ST /Gymgrossisten.no

Yoga- og treningsmatte

En god yogamatte kan være en god investering for de som ønsker å utføre øvelser hjemme. Det gir et stabilt underlag for yoga og stretching, og kan også brukes til andre øvelser.

Yoga matte ECO /X-life.no

Spinning sykkel

En spinning sykkel er flott for de som liker å sykle, spesielt når det er for kaldt eller for farlig å sykle utendørs. Det kan også være en god måte å øke kondisjonen og forbedre hjerte- og lungesystemet.

Mer  Kule nye rulleskøyter på strøm - Elektriske skates

Titan Life S’11 Indoor Bike fra varemerket Titan Life er en sykkel for utøveren som vil ha det lille ekstra.

Titan Life S’11 /Gymgrossisten.no

Gode treningsøvelser du kan gjøre hjemme uten vekter eller apparater

Det finnes mange treningsøvelser som kan utføres uten bruk av vekter eller apparater. Her er noen eksempler på slike øvelser:

 1. Knebøy: Stå med føttene litt bredere enn skulderbredden og senk deg ned i en knebøyposisjon ved å bøye knærne og hoftene samtidig som du holder ryggen rett. Gå tilbake til startposisjonen og gjenta.
 2. Utfall: Stå med føttene skulderbredde fra hverandre og ta et stort skritt fremover med høyre fot. Senk hoftene nedover mens du bøyer begge knærne. Gå tilbake til startposisjonen og gjenta på motsatt side.
 3. Push-ups: Legg deg på magen med hendene på bakken rett under skuldrene. Løft kroppen opp fra bakken ved å strekke ut armene og føttene. Senk kroppen ned igjen og gjenta.
 4. Sit-ups: Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene på bakken. Løft overkroppen opp fra bakken ved å bruke magemusklene. Senk deg ned igjen og gjenta.
 5. Planke: Legg deg på magen og løft kroppen opp på tærne og underarmene. Hold kroppen rett og stram magemusklene mens du holder posisjonen i noen sekunder.
 6. Burpees: Stå med føttene skulderbredde fra hverandre og gjør en knebøy. Sett hendene på gulvet og spark føttene bakover i en plankeposisjon. Gjør en push-up og spark føttene tilbake til knebøystillingen. Hopp opp og gjenta.

Disse øvelsene kan utføres hjemme eller utendørs uten behov for vekt eller apparater. Det er viktig å huske på å varme opp før du begynner å trene og å strekke ut etterpå for å forebygge skader.

Mer  Gode Jakker til Løping og Jogging

Hvor mye bør man trene kondisjon?

Anbefalt treningsvarighet for kondisjonstrening kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert alder, treningsnivå, målsetning og helsetilstand. Generelt anbefales det at voksne får minst 150 minutter moderat til høyintensitets kondisjonstrening hver uke, eller 75 minutter med høyintensitets kondisjonstrening hver uke.

Moderat intensitet tilsvarer en treningsøkt som øker hjertefrekvensen og får deg til å svette, men du kan fortsatt snakke under trening. Høy intensitet vil få deg til å puste tungt, og du vil ikke kunne snakke i lange perioder.

Det er viktig å velge treningsapparater som passer til dine individuelle behov og mål, og som du vil bruke regelmessig. Det kan også være lurt å konsultere med en trener eller helsepersonell før du investerer i noe større eller mer avansert treningsutstyr.

En romaskin er et ypperlig treningsapparat hjemme, disse kan skrus sammen og aktiverer 90% av musklene i kroppen samtidig som en romaskin gir deg bedre kondisjon. Abilica WinRower II er en god romaskin for effektiv hjemmetrening av styrke og kondisjon!

Denne modellen er laget spesielt for det skandinaviske markedet. Dette solide apparatet har en setestamme i aluminium som gir en god og flytende bevegelse under treningen. Motstanden justeres elektronisk og den kommer med 12 forhåndsinnstilte programmer. Den har 16 motstandsnivåer som sørger for at du får god trening for rygg, armer, ben og kondisjon. 

En romaskin aktiverer store deler av muskler og samtidig kondisjon /X-life.no

Det er flere fordeler med å trene hjemme, inkludert:

 1. Fleksibilitet: Når du trener hjemme, kan du trene når som helst på dagen, i henhold til din tidsplan og uten å måtte forholde deg til åpningstidene til et treningsstudio.
 2. Bevarer personvernet: Trening hjemme gir deg muligheten til å trene uten å måtte bekymre deg for andres tilstedeværelse eller dømmekraft. Du kan også unngå eventuelle distraksjoner som kan følge med et treningssenter.
 3. Spar tid og penger: Når du trener hjemme, kan du spare tid og penger som vanligvis ville blitt brukt på reise til og fra treningsstudioet. Du kan også spare penger ved å unngå medlemsavgifter og kostnadene knyttet til å kjøpe spesielle treningsklær eller utstyr.
 4. Tilpasset trening: Når du trener hjemme, kan du tilpasse øvelsene og treningsprogrammet etter dine egne behov og ønsker. Du kan også trene med din egen musikk, TV-show eller film som bakgrunn, eller invitere en venn eller familiemedlem til å trene sammen med deg.
 5. Ingen ventetid: På et treningsstudio kan du noen ganger måtte vente på at en bestemt maskin eller utstyr skal bli ledig. Når du trener hjemme, er alt utstyret og plassen din, så du trenger ikke å bekymre deg for ventetid.
Mer  Treningsklokke med musikk og bluetooth - sync med spotify

Les gjerne mer om Gode tredemøller til hjemmebruk som lager lite lyd og tar liten plass, Rullehjul til trening – Gode øvelser med et treningshjul som styrker kjernemuskulatur og Motivasjon for hjemmetrening – Hvordan holde fokus og motivasjon oppe.