Hopp til innholdet

Gode Jakt(tur)sko og Jaktstøvler for Herre og Dame – Hold deg tørr og komfortabel

Ett par gode jaktsko og jaktstøvler er kjempeviktig når man skal gå mye i ullendt terreng og utenfor allfarvei i skog og hei. Det er viktig at jaktstøvlene gir god støtte, samtidig som de holder deg tørr og er komfortable å ha på foten i flere timer av gangen. Her finner du tre gode tips til jakt og tursko som gjør turen enda bedre!

Crispi Titan har i mange år vært en favoritt blant jegere og er en kjempegod jaktsko! Støvlen har et høyt skaft som gir deg veldig god støtte i ulendt terreng og har samtidig blant den laveste vekten av jaktstøvler (750g) som gjør at jaktskoene føles gode å ha på seg i skog og fjell over lengre tid.

Titan jaktskoene gir svært god verdi for pengene, skoene koster mindre enn mange andre jaktsko, men har samtidig et ytre lag av lær og ett membranlag av goretex som holder deg tørr og luftig. Den myke og høye skaftet følger leggens bevegelser og gir deg økt støtte, mens det smidige læret vil forme seg rundt foten og gi økt komfort. Sålen i skoen kan lett tas ut for hurtig tørking over bålet, dersom du blir våt i resten av skoen kan du lese tips nederst på siden.

Titan GTX – En lett og rimelig modell med høy ytelse /Jaktogfriluft.no
Titan GTX – En lett og rimelig modell med høy ytelse /Jaktogfriluft.no

Treksta tursko fra Stormberg er gode allround sko som med sin gore-tex membran er vanntette og har en usedvanlig god demping og trykkfordeling over ullendt terreng takket være den innovative IST sålen, som består av individuelle dempeplater som fordeler trykket mens man går i fjell eller skog.

Treksta tursko med Gore-Tex /Stormberg.no

Dette er gode sko for deg som ønsker ett par rimelige tursko som samtidig er vanntette. De kan derimot være vanskeligere å holde rene ettersom utsiden er av stoff og ikke lær.

Treksta tursko med Gore-Tex /Stormberg.no

ALFA Bever Perform GTX er en kraftig jaktsko i fullnarvet lær, men med bevegelsessoner innebygd i skoen som gir kjempegod bevegelsesfrihet mens læret gir en kjempegod beskyttelse mot elementene. Støvlene har gore-tex som gjør dem pustende og vannbeskyttet slik at du holder deg tørr og varm på føttene.

Mer  Varme og deilige ullgensere - ett lag og to-lag ullgenser til dame

Med innebygget tå og hæl beskyttelse får du økt sikkerhet og levetid på jaktskoene. Alfa har utviklet en unik gummiblanding Vibram® og mønster Grip+ for å maksimere friksjon og grep i skog og fjell.

Alfa er uovertruffen kvalitet og sans for detaljer, et eksempel er deres bruk av kun impregnerte lisser som forhinder vanninntrengning og en såle med antibakteriell overflate som forhindrer luktdannelse. Med ekstra bruk av lær og kraftig såle veier disse skoene 870g.

ALFA Bever Perform GTX Jaktsko i kraftig lær /Milrab.no
ALFA Bever Perform GTX /Milrab.no

ALFA Rype A/P/S GTX er ett par jaktstøvler for deg som ønsker ett par lette jaktsko, da disse veier 100g mindre enn bever modellen. Istedenfor lær i overdelen benyttes her den unike AlfaAir materialet som sikrer god gjennomlufting på varme dager og er en ypperlig jakt og tursko for vår, høst og sommer.

  • høyt skaft passet perfekt til bruk i kupert og myrlendt terreng
  • Snøresysyem med låsehemper som lett lar seg tilpasse
  • opphøyd hæl

Sålen har en komfortabel memoryfoam som skaper perfekt passform og komfort og selv om skoene ikke kaller seg selv vanntette viser 5’stjerners anmeldelser fra kunder at skoene kan tåle svært mye vann før de kjennes fuktige ut.

Alfa Rype – Lavvekt jakt og tursko for 3-sesonger /Milrab.no

Hvordan tørke jaktsko og tursko i skogen?

Det er fort gjort at skoene blir våte når man er på jakt eller lange turer. Man kan ved et uhell tråkke igjennom en myr eller blir nødt til å krysse vann eller små bekker. Dersom skoene blir våte vil man gjerne ha dem tørre igjen så fort som mulig, men soltørking eller elektriske skotørkere er som regel ikke tilgjengelig, heldigvis finnes det måter å tørke skoene mens man er på tur.

  • Først fjern så mye som mulig av fukt og vann først. Bruk håndklær eller skift av tøy, f.eks en ekstra t-skjorte til å fjerne så mye fukt som mulig. Du kan også bruke tørket gress eller annet du finner rundt deg i skogen.
  • Ta ut sålen dersom du kan og tørk denne separat.
  • Tørk skoene med varme steiner. Finn passende store steiner i skogen og legg dem rundt leirbålet. Legg steinene i en liten avstand fra flammene så de heller blir passende gjennomvarme, og ikke glovarme på utsiden. Legg steinene i litt alu-folie eller noen grønne blader slik at du ikke ødelegger sålen eller foret i skoene. La disse varme steinene ligge i skoen over kveld/natt.
Mer  Kraftig batterilader til tur og friluft - Powerbank med AC 230V

Les gjerne mer om Hvordan tørke tøy, sko og klær raskt på camping og fjelltur, Skikkelig God Turmat fra Firepot – Tørket, ikke frysetørket turmat. og Militærklokke – Tøffe klokker som tåler en støyt