Hopp til innholdet

Oppblåsbare SUP brett og Padlebrett – Enkel moro og kjempegod trening

oppblåsbare padlebrett og sup brett

Gli rolig og lydløst inn i solnedgangen eller surf på små bølger i fart – Med et oppblåsbart SUP eller padlebrett kan du finne mange måter å utfordre deg selv og balansen på. Et SUP eller paddleboard er samtidig en kjempegod treningsaktivitet som aktiverer de fleste muskelgrupper i overkroppen, mage og rygg.

SUP eller padlebrett er blitt en populær vannaktivitet som både er krevende, men samtidig veldig gøy. Det å gli nærmest lydløst stående på vannet gir en helt annen naturopplevelse enn mye annen vannsport, samtidig er det en god trening og gir etterhvert veldig god balanse.

Dersom du er på utkikk etter en ny treningsform som du kan gjøre både alene eller sammen med andre utendørs vil SUP kanskje være det rette.

SUP Ride er et komplett kit med oppblåsbart sup brett, årer, ryggsekk og pumpe. Alt du trenger for å komme igang med paddleboard i en prisgunstig pakke.

SUP Ride – Komplett kit /Watski.no

SUP brett Tech 300 er et rimelig brett som passer for hele familien. Brettet blåses opp og får et hardt skall ferdig oppblåst, noe som sikrer rask driv og fremdrift over vannet. Brettets overside er dekket av EVA-foam som gir en mjuk, behagelig og sklisikker flate å stå på.

Settet kommer også med en praktisk bæreryggsekk slik at det er enda enklere å både lagre og frakte

SUP brett Tech 300 /Watski.no

Aqua Marina Magma er et flott allsidig padlebrett som helt sikkert vil passe alle dine behov og vil være et godt valg dersom du vil ha ett veldig godt brett som du vil bruke mye. Brettet er konstruert av Aqua Marina, et firma som er kjent for sine velbygde oppblåsbare produkter og gjennomtenkte design.

Brettet tåler opptil 150 kg belastning og har en stor overflate med non-slip som gjør at du kan stå stabilt og godt uten å skli av.

Aqua Marina Magma – Høykvalitets oppblåsbart sup-brett /Outnorth.no

Brettet er veldig stivt og har oppnådd høye test score og «best i klasse» på nettsider som er dedikert til paddleboard.

Mer  Utforsk Utmarken med de Beste Løpeskoene for Terreng

Aqua Marina er et merke med lang fartstid og de har også utviklet tilleggsprodukter til sine oppblåsbare kajakker og sup-brett. Blant annet en 240W motor som kan monteres i Aqua Marina festene på undersiden av brettet. Med denne kan du suse avgårde langs vannet uten å streve.

Aqua Marina Powerfin /VidaXL.no

Hydro-Force er et rimelig alternativ og ett bra sup-brett som både er oppblåsbart og har god stabilitet. Brettet er enkelt å blåse opp, samt enkelt å legge sammen i bagasjerommet i bilen eller frakte på ryggen i den inkluderte ryggsekken.

Hydro-Force Stand Up Paddle Board – Oppblåsbart SUP brett /Coolshop.no

Brettet kan man både sitte og stå på og tåler 120 kg belastning. Brettet er laget i et slitesterkt PVC materiale som vil i oppblåst tilstand være tilnærmet like hard som et tradisjonelt skall-brett.

Hva med en paddleboard ekspedisjon? Et oppblåsbart Paddleboard er perfekt for å pakke ned i bilen eller bære med seg på ryggen ut i skogen eller til sjøen for en helg med utforsking og lek. Dersom du ikke føler deg helt trygg riktig enda vil kanskje en ekspedisjon fra vann til vann i skogen være en morsom aktivitet. Padle fra øy til øy og innsjø til innsjø for en helg i naturen hvor bare lyden fra åren og bølgeskvulp kan høres.

Dersom du er litt mer rutinert og ambisiøs kan du også bruke paddlebrettet til å utforske skjærgården og bevege deg fra holme til holme. En kjempefin aktivitet for rolige dager på sjøen.

Utforsk skjærgård og innsjøer alene eller sammen

Oppblåsbare SUP og paddlebrett

SUP og paddleboard kommer i både oppblåsbare og «harde» varianter, de harde variantene som er laget i plast og glassfiber vil naturligvis ha en høyere stivhet og kanskje også lavere vekt totalt sett, men det er allikevel de oppblåsbare sup-brettene som er mest populære her i Norge.

Fordelen med et oppblåsbart padlebrett og SUP brett er at det er mye enklere å både frakte og oppbevare brettene. Et sup brett man kan blåse opp på stranden eller svaberget er mye enklere å frakte rundt dersom man ikke har takstativ til et tradisjonelt SUP brett i hardskall.

Mer  Hold mat og drikke kald på tur og camping

De fleste modellene kommer med en praktisk bæresekk eller bag som er lett å ta med seg på bussen eller i bilen.

CoolSurf Sail Kite Paddleboard er et komplett sett i høy kvalitet og høy stivhet som er oppblåsbart og kommer med en svært praktisk bæreryggsekk.

Coolsurf oppblåsbare sup brett /Milrab.no
Oppblåsbart SUP brett er lette å frakte

En rimelig modell er dette oppblåsbare padlebrettet/SUP brettet fra Outlust. En enkel, men som sagt rimelig modell som til tross for en lavere pris innehar mange av kvalitetene til dyrere modeller. Brettet er ca 3 meter lang og tåler en belastning på 80 kilo.

En rimelig innstegsmodell fra Outlust /Coolstuff.no
En rimelig innstegsmodell fra Outlust /Coolstuff.no

Aqua Marina er en stor produsent innen oppblåsbar vannsport, de produserer blant annet også en rekke populære oppblåsbare kajakker såvel som disse oppblåsbare SUP og padlebrettene.

Padlebrettene er svært stabile å stå på og har en god balanse. Selv om dem er oppblåsbare er de samtidig stive takket være sin gode konstruksjon og sitt ekstra tykke, dobbeltveggede materiale.

De oppblåsbare SUP brettene fra Aqua Marina tåler mer enn mange av sine konkurrenter og vil tåle en belastning på 90 kilo for den minste modellen, helt opp til 170 kilo for det største SUP-brettet.

Aqua Marina Triton oppblåsbart SUP brett /VidaXL.no
Oppblåsbare SUP brett fra Aqua Marina /VidaXL.no

Sup brettene fra Aqua Marina kommer i en rekke lengder og størrelser, blant annet dette ekstra store SUP brettet «Atlas».

Noe av det fine med Aqua Marina er at de tilbyr et stort produktspekter, men også ekstrautstyr. Man kan f.eks montere en motor på sup-brettet eller kajakken dersom du ønsker litt ekstra drahjelp eller fart på vannet.

Denne elektriske motoren passer inn i kjøl-finne festet på både SUP-brettene og på de oppblåsbare kajakkene. Motoren på 250W er dermed rask å montere og gjør det enda gøyere å være på vannet. Farten justere man på armen.

Motor til SUP brett og kajakk fra Aqua Marina /VidaXL.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no

Til SUP og surfing

Noe av det fine med SUP brettene er at du også kan bruke dem til amatørsurfing på mindre bølger. Brettene er ideelle for å lære seg balanse og for å prøve å stå på en bølge.

Mer  Hvordan overkomme frykten for å falle under klatring

Et sup-brett som er konstruert for å være mer som et surfebrett er dette oppblåsbare brettet fra Bestway. Dette er en av de mer rimelige modellene jeg har sett og vil være en fin innstegsmodell for både sup og enkel surfing.

Bestway Hydroforce – SUP og Surfebrett oppblåsbar /VidaXL.no

Hydro-Force Freesoul Tech er en populær modell fra Bestway. Dette oppblåsbare SUP brettet kommer med en praktisk ryggsekk som gjør det enkelt å frakte, enten du går, tar bussen eller kjører bil. Brettet er 340 centimeter langt og glir svært stabilt på vannet, du får også med et sete slik at du kan bruke padlebrettet som en liten kajakk dersom du blir lei av å stå.

Freesoul Tech fra Bestway /Vidaxl.no
Freesoul Tech fra Bestway /Vidaxl.no

Hvor mye vekt på et oppblåsbart SUP brett?

Hvor mye vekt brettene tåler vil avhenge mye av hva slags konstruksjon brettet består av og størrelsen. Padlebrettene fra f.eks Aqua Marina tåler mer enn vekt enn mange tilsvarende modeller i samme størrelse som jeg har sett, med opptil 170 kilo i bæreevne.

Atlas Marina er «toppmodellen» til Aqua Marina, denne er 3.6 meter lang og tåler en vekt på opptil 170 kilo. Denne passer dermed både til romslige personer – eller til to som står sammen.

Atlas Marina tåler 170 kg og kan fint tåle to personer /VidaXL

Tradisjonelle SUP brett av hardplast vil naturligvis ha en større flyteevne enn mange oppblåsbare modeller – til mindre volum. Ulempen er at disse ikke er like fleksible å ta med seg dersom man ikke har takstativ på bilen eller bor nærme vannet.

Ocean Blue er en slik tradisjonell «hardskall» SUP-modell som har en lengde på 3.3 meter og tåler 145 kg i belastning.

Ocean Blue – Ikke oppblåsbar /Marineonline.no

Les gjerne mer el-moped til voksne, eller om andre oppblåsbare aktiviteter på vannet, hva med en oppblåsbar kajakk, eller en oppblåsbar båt. Med en oppblåsbar brygge kan du gjøre Yoga, stupe eller slappe av i sjøkanten.

Läsa på svenska: Uppblåsbara SUP-brädor och paddelbrädor – Enkel kul och bra träning.