Oppblåsbare SUP brett og Padlebrett – Enkel moro på vannet

oppblåsbare padlebrett og sup brett

Gli rolig og lydløst inn i solnedgangen eller surf på små bølger i fart – Med et oppblåsbart SUP eller padlebrett kan du finne mange måter å utfordre deg selv og balansen på i vannet.

SUP eller padlebrett er blitt en populær vannaktivitet som både er krevende, men samtidig veldig gøy. Det å gli nærmest lydløst stående på vannet gir en helt annen naturopplevelse enn mye annen vannsport, samtidig er det en god trening og gir etterhvert veldig god balanse.

Oppblåsbare padlebrett og SUP brett gjør det lettere for veldig mange å ta del i denne sporten. Et sup brett man kan blåse opp på stranden eller svaberget er mye enklere å frakte rundt dersom man ikke har takstativ til et tradisjonelt SUP brett i hardskall.

De fleste modellene kommer med en praktisk bæresekk eller bag som er lett å ta med seg på bussen eller i bilen.

Oppblåsbart SUP brett er lette å frakte

En rimelig modell er dette oppblåsbare padlebrettet/SUP brettet fra Outlust. En enkel, men som sagt rimelig modell som til tross for en lavere pris innehar mange av kvalitetene til dyrere modeller. Brettet er ca 3 meter lang og tåler en belastning på 80 kilo.

En rimelig innstegsmodell fra Outlust /Coolstuff.no
En rimelig innstegsmodell fra Outlust /Coolstuff.no

Aqua Marina er en stor produsent innen oppblåsbar vannsport, de produserer blant annet også en rekke populære oppblåsbare kajakker såvel som disse oppblåsbare SUP og padlebrettene.

Padlebrettene er svært stabile å stå på og har en god balanse. Selv om dem er oppblåsbare er de samtidig stive takket være sin gode konstruksjon og sitt ekstra tykke, dobbeltveggede materiale.

De oppblåsbare SUP brettene fra Aqua Marina tåler mer enn mange av sine konkurrenter og vil tåle en belastning på 90 kilo for den minste modellen, helt opp til 170 kilo for det største SUP-brettet.

Aqua Marina Triton oppblåsbart SUP brett /VidaXL.no
Oppblåsbare SUP brett fra Aqua Marina /VidaXL.no

Sup brettene fra Aqua Marina kommer i en rekke lengder og størrelser, blant annet dette ekstra store SUP brettet “Atlas”.

Noe av det fine med Aqua Marina er at de tilbyr et stort produktspekter, men også ekstrautstyr. Man kan f.eks montere en motor på sup-brettet eller kajakken dersom du ønsker litt ekstra drahjelp eller fart på vannet.

Denne elektriske motoren passer inn i kjøl-finne festet på både SUP-brettene og på de oppblåsbare kajakkene. Motoren på 250W er dermed rask å montere og gjør det enda gøyere å være på vannet. Farten justere man på armen.

Motor til SUP brett og kajakk fra Aqua Marina /VidaXL.no

Til SUP og surfing

Noe av det fine med SUP brettene er at du også kan bruke dem til amatørsurfing på mindre bølger. Brettene er ideelle for å lære seg balanse og for å prøve å stå på en bølge.

Et sup-brett som er konstruert for å være mer som et surfebrett er dette oppblåsbare brettet fra Bestway. Dette er en av de mer rimelige modellene jeg har sett og vil være en fin innstegsmodell for både sup og enkel surfing.

Bestway Hydroforce – SUP og Surfebrett oppblåsbar /VidaXL.no

Hydro-Force Freesoul Tech er en populær modell fra Bestway. Dette oppblåsbare SUP brettet kommer med en praktisk ryggsekk som gjør det enkelt å frakte, enten du går, tar bussen eller kjører bil. Brettet er 340 centimeter langt og glir svært stabilt på vannet, du får også med et sete slik at du kan bruke padlebrettet som en liten kajakk dersom du blir lei av å stå.

Freesoul Tech fra Bestway /Vidaxl.no
Freesoul Tech fra Bestway /Vidaxl.no

Hvor mye vekt på et oppblåsbart SUP brett?

Hvor mye vekt brettene tåler vil avhenge mye av hva slags konstruksjon brettet består av og størrelsen. Padlebrettene fra f.eks Aqua Marina tåler mer enn vekt enn mange tilsvarende modeller i samme størrelse som jeg har sett, med opptil 170 kilo i bæreevne.

Atlas Marina er “toppmodellen” til Aqua Marina, denne er 3.6 meter lang og tåler en vekt på opptil 170 kilo. Denne passer dermed både til romslige personer – eller til to som står sammen.

Atlas Marina tåler 170 kg og kan fint tåle to personer /VidaXL

Tradisjonelle SUP brett av hardplast vil naturligvis ha en større flyteevne enn mange oppblåsbare modeller – til mindre volum. Ulempen er at disse ikke er like fleksible å ta med seg dersom man ikke har takstativ på bilen eller bor nærme vannet.

Ocean Blue er en slik tradisjonell “hardskall” SUP-modell som har en lengde på 3.3 meter og tåler 145 kg i belastning.

Ocean Blue – Ikke oppblåsbar /Marineonline.no

Les gjerne mer el-moped til voksne, eller om andre oppblåsbare aktiviteter på vannet, hva med en oppblåsbar kajakk, eller en oppblåsbar båt. Med en oppblåsbar brygge kan du gjøre Yoga, stupe eller slappe av i sjøkanten.