Hopp til innholdet

Sammenleggbar Gryte og Kjele – Kompakt & Lav vekt, perfekt til tursekken og MC

Plassbesparende og lav vekt er alltid en fordel når man har begrenset med plass i oppakkningen, enten du skal på motorsykkeltur og har liten plass i sidetaskene eller om du skal på noen dagers fjelltur på heia. Å kunne koke vann og varme seg et måltid er uansett utrolig viktig og med disse smarte og effektive sammenleggbare grytene og kjelene fra Stormberg kan man utnytte pakkevolumet til det fulle.

Sammenleggbar kjele til tur /Stormberg.no
Kompakt og effektiv til matlaging og oppvarming /Stormberg.no

En sammenleggbar turkjele og turgryte er optimalisert for primus, men man kan også bruke dem på bålet om man tar noen forhåndsregler, se lenger ned for forklaring. Undersiden av gryten er laget av aluminium med effektive varmeriller som absorberer ekstra mye av varmen som genereres fra primusen.

Undersiden er av aluminimum med smarte ribber som absorberer varmen raskere /Stormberg.no

De store kantene er derimot laget av en myk silikon som gjør at man kan brette grytene og kjelene sammen når man er ferdig med å varme vann eller turmaten. En slik sammenleggbar turkjele og turgryte tar liten plass i sekken og er enklere å plassere på bunnen i oppakningen.

Tar liten plass og blir fort varm /Stormberg.no

Et generelt råd om sammenleggbare gryter og kjeler som benytter sider av silikon over bål er at disse ikke bør ha nærkontakt med flammene over nivået med vann/mat i grytene. Dette er fordi at innholdet i grytene absorberer varmen som genereres og uten innhold i kan silikonveggene smelte. Heng derfor opp disse sammenleggbare grytene og kjelene på en slik måte at flammene bare slikker undersiden av grytene.

Les gjerne mer om smarte ting til turen, se blant annet de letteste snøtrugene på markedet, smart hengekøye med flat bunn slik at du kan sove bedre eller disse fine og hardføre emaljekoppene til tur med flotte motiver.