Hopp til innholdet

Snowboard Kiting – Spennende & fantastisk aktivitet

Kiting med snowboard eller snowkiting som det også kalles er en spennende og fantastisk gøy aktivitet som også er krevende og befriende på samme tid. Når man kiter med et snowboard henger man etter en drage som blir dratt med vinden mens man står på et snowboard. Man kan oppnå store hastigheter dersom man vil, men man kan også ha et litt mer bedagelig nybegynner tempo som man føler seg trygg på.

Selv tok jeg et kurs i snowboard kiting på Haukeliseter via Lapoint. Et slikt kurs er virkelig å anbefale for en som er nybegynner med kiting på snøen.

Splitboard for dagene med ordentlig dyp pudder /Revir.no

Den fantastiske følelsen
Tenk deg følelsen av å holde i noe som lar deg gli lydløst ut over en flat og vakker snøfull vidde, etterhvert som du lærer kiten å kjenne virker det enklere å slappe av men samtidig jobber kropp og hjerne hele tiden med å kompensere og justere balanse, bein, armer og oppmerksomheten. Man blir sliten, men samtidig fylt av en fantastisk følelse av mestring og samspill med elementene. Det er lett å bli hekta – og ikke så aller verst å snakke om dagen som har vært i baren etterpå.

Snowboard kiting er veldig gøy, tungt og befriende på en og samme gang
Salomon – Women’s Wonder Snowboard /Outnorth.no

Hva trenger man av bakgrunnskunnskaper?
Man lærer raskt hvordan man håndterer kiten på en trygg og god måte, du bør naturligvis ikke være helt grønn på å stå på snowboard, men du behøver ikke å være «best» heller. Dersom du kan stå ned bakker, hoppe – og lande, og bremse rolig nedover en bratt bakke uten å miste balansen burde du være klar for å øve deg med kite også.

Man lærer å håndtere kiten på bakken uten snowboard først.

Kan man stoppe når man kiter med snowboard?
Ja det er fullt mulig å stoppe når man kiter, man simpelthen drar en av kite-snorene til seg slik at kiten styrer ned mot bakken og bremser opp.

Mer  Jakte i Sverige som Nordmann: En enkel guide for norske jegere

Utstyr til snowboard kiting
I tillegg til brett er det viktig å kle seg godt, man får etterhvert ganske vondt i rumpe av å ramle bakover før man klarer å mestre dragen, så en god snowboard bukse er viktig.

Fjell snowboard – tilpasset offpiste og puddersnø /Revir.no

En god hjelm er viktig å bruke, og det er som oftest et krav fra instruktørene dersom man skal være med på et snowboard kite kurs. Se utvalget av hjelmer på Outnorth.no

Gode hjelmer til snowboard /Outnorth.no

Dersom man kjører hardt og offpiste vil det være smart å beskytte seg selv og ryggen sin ved å bruke en ryggskinne/ryggbeskytter. Disse kan man lett bruke under jakken og hemmer ikke bevegelsesfriheten.

Se utvalget av ryggskinner /Outnorth.no
Nitro Cinema – Tilpasses din størrelse /Outnorth.no
Se kitepakker /Fluid.no

Les mer om hardføre og tøffe militærklokker, gode tips til hengekøye, smarte vanntette sokker eller store og komfortable telt til mange venner eller en familie.