Hopp til innholdet

Tå-Sko – For en mer naturlig løpestil i terreng og mark.

Tå-sko er utviklet med ideen om at føttene man allerede har er best utviklet og tilpasset løping i terreng og mark. For mens moderne løpesko og terrengsko kommer med stadig større hælputer for demping mener utviklerne av de minimalistiske tå-skoene at det beste er å unngå å løpe på hælen, men heller utnytte kroppens eksisterende dempesystem ved å løpe og lande på forfoten.

FiveFingers V-Trail – Løpesko til terreng og fjell /Outnorth.no

Løpere som har prøvd ut og liker denne måten å løpe på mener at en tå-sko tvinger deg til å løpe på en mer oppreist, lett og naturlig måte, hvert steg vil naturlig dempes av sålen på forfoten og musklene i legger og tå. Tå-sko forhindrer at man steger på hælen og minimerer belastningen på legg og bein.

Tå-sko lar deg også kjenne igjen følelsen av underlaget slik at man kan tilpasse kraft og steg til gress, steiner, asfalt og lignende.

V-Run modellen er perfekt for deg som ofte løper på hardere underlag og asfalt /Outnorth.no

Som en hanske på foten

Løpeskoene er ment å være minimalistiske og ultra-lette. Formålet til tå-skoene er ikke å dempe steget under løping, men å beskytte føttene mot skarpe kanter, små steiner og lignende. For å få en så naturlig og fri følelse som mulig vil hver tå stikke ut og kan fritt bevege seg under løpingen. Dermed får man en ganske unik løpefølelse hvor man bruker mange små muskler i hele foten for å skape grep og kraft.

Dersom du er interessert i å prøve ut en ny teknikk i løpingen kan kanskje disse lettvekt løpeskoene hvor tærne kan bevege seg fritt og naturlig være en spennende mulighet.

KSO fra Fivefingers er en lettvekt modell som føles lett og naturlig på foten /Outnorth.no

Les gjerne mer om gode løpesko i skogen, store telt til hele familien eller elektriske sparkesykler med kraftig motor.

Mer  Mobilt Bredbånd på batteri - Jobb og surf utendørs