Hopp til innholdet

Gode Jakker til Løping og Jogging

En god jakke til løping og jogging må kunne være vanntett og ta unna det verste av vind uten å være helt tett, den må gjerne føles lett og effektivt lufte ut svette og fukt. Vekt og pakkebarhet, som alle andre aspekter ved en jakke, er en balansegang. Tyngre jakker tåler vanligvis været bedre og kan også vare lenger på grunn av kraftigere stoffer, men de vil tynge deg mer og ta opp mer plass i sekken.

Fykse fra Stormberg er en vindtett og vannavvisende lettvektsjakke som er kjempegod å bruke til jogging, løping og annen kondisjonstrening hvor man ønsker å holde seg varm når været er kaldt eller dårlig. En av få lettvektsjakker for jogging som har flere innebygde felt med stretchmaterialer slik at jakken føles bevegelig og komfortabel.

Fykse lettvektsjakke fra Stormberg /Stormberg.no

FKT II fra Columbia er en ultralett løpejakke med omnishield teknologi som er ekstra flekkavstøtende og enkel å rengjøre. Jakken føles lett mot kroppen og har håndlommer, en sikkerhetslomme med glidelås, tommelhull og reflekterende detaljer for ekstra synlighet i dårlig lys.

Denne modellen er ypperlig til varmere dager, men til lett frysne personer vil kanskje en softshell jakke være ett enda bedre valg.

Kommer i både herre og dame versjon /Outnorth.no

Bonatti Aero Wind fra Salomon veier kun 89 gram og har vannavvisende og vindtette egenskaper. Denne ekstremt lette jakken har innebygde reflekser og en ventilert rygg for mer komfortabel treningsøkt.

Bonatto Aero Wind /Outnorth.no

Er det ekstra kaldt i været, kanskje tidlig vår eller sen høst vil en lettvekts løpejakke ofte oppleves litt for kaldt til løpeturen, da kan en softshell jakke være et godt alternativ. Mylla fra Stormberg er designet spesielt for langrenn om vinteren, men kan også fint brukes til jogging eller til lettere skogsturer. Dette er en myk og komfortabel jakke med ventilerende felt under armer og på rygg.

Mer  Tursekk med Stol - Sekkestol til jakt og friluftsliv

Et svært pustende og behagelig softshell som gjør aerobic aktivitet i kulde mye mer behagelig

Mylla softshelljakke /Stormberg.no

Terreng er en ekstra lav vekts jakke beregnet for intensive treningsturer

Terreng – Enkel og rimelig lavvekts løpejakke /Stormberg.no

Run er en lett og teknisk overdel med glidelås i halsen, perfekt til løping i kjølig vær.
løpejakken er i et hurtigtørkende og fukttransporterende materiale, og har strategisk plasserte mesh-paneler under ermene som gir god ventilasjon.

Dæhlie Run løpejakke med lange ermer /Antonsport.no

Les gjerne mer om Varme og deilige ullgensere – ett lag og to-lag ullgenser til dame, Gode tredemøller til hjemmebruk som lager lite lyd og tar liten plass eller Hoka Sko – Hvorfor løpere elsker Hoka skoene.