Hopp til innholdet

Tallerkener og kopper i tre til tur og friluft – Flott Turservise i treverk

Mange foretrekker servise i treverk når man skal på tur, tre-tallerkener og tre-kopper har en helt spesiell sjarm, og er samtidig hardføre nok til å brukes år etter år uten å gå i stykker. Bestikk og kopper i tre passer også fint som gave til den friluftsinteresserte året rundt.

Turbestikk i tre fra Øyo er et hardfast og flott bestikksett som også passer kjempefint som gaveidé. Bestikket er laget i hard bambus og kan vaskes lett etter bruk.

Turtagrø Øyo Turbestikk i tre /Hyttefeber.no

Disse flotte tallerkenene er laget av resirkulert Teak, et spesielt hardt treslag som er favoritten blant båtfolket til dekke og cockpit. Disse fine tur-tallerkenene av tre har sine helt unike skjevheter og passer like fint inn på tur og camping, som på hytta.

Tur-tallerkener av resirkulert teak /Hyttefeber.no

Dersom du liker det tradisjonelle og koselige vil du sannsynligvis elske dette settet som kombinerer turtallerken av tre og en marius-kopp av emalje. Se alle disse flotte emaljekoppene her.

Tallerkenene kan også kjøpes med Marius kopp av emalje inkludert /Hyttefeber.no

Go-koppen er en velkjent turkopp for de fleste av oss, denne håndlages i Norge av Eagle Products og passer fint til alle typer drikke. Koppen er robust og vil vare år etter år og passer fint som gave.

Go koppen i tre fra Eagle Products /Hyttefeber.no

En Spork er en kombinasjon av skje og gaffel og Stabilotherm og er svært praktisk på tur. Siden man som oftest har en egen turkniv slipper man å ta opp plass og vekt i sekken til et bestikk servise, en spork er alt du trenger.

Stabilotherm Beechwood Spork /Outnorth.no

Stor bolle av tre fra norske Eagle Products, perfekt til grøt, supper, gryteretter og mer. Bollen rommer én liter og er praktisk å ha med seg på tur, men gjør seg også fint på middagsbordet.

Håndlaget bolle i tre fra norske eagle products /Hyttefeber.no

Øse og sleiv i tre fra Norske Eagle Products som gjør matlagingen enkel på tur. Skraper ikke panner eller gryter og passer perfekt inn i tursekken.

Øse og sleiv til matlaging på tur /Hyttefeber.no

Bio Materiale er et forholdsvis nytt materiale som noen produsenter har begynt å bruke istedenfor tradisjonelt treverk. Ofte er dette avkapp fra treverkproduksjon, satt sammen med resin eller lignende, og presset sammen under høy varme og trykk. Resultatet er et tur-servise som på mange måter kan minne om plast, men som er bio-nedbrytbart dersom man skulle miste det på tur.

Turkoppene fra Kupilka er laget i nettopp et slikt bio-materiale. Her ser du den store turkoppen som passer fint til supper, gryteretter, frokostblandinger og lignende. Koppen har et stort og praktisk håndtak og materialet tåler både 30 minusgrader og kokende varmt vann.

Kupilka suppeskål av bio-materiale /Revir.no
Bestikksett til tur og friluft – laget av fiberkompositt /Revir.no
Stettglass i tre til øl og vin – på hytte og til tur /Hyttefeber.no

Selv om rengjøringen kanskje er lettere med tallerkener av plast, vil det stort sett være like lett å rengjøre en tallerken eller kopp av tre. Ofte er slikt servise fint nedpusset og behandlet slik at man bare behøver å skylle dem i vann og tørke av mens man er på tur, når man kommer hjem eller når man er på en lengre tur kan man vaske dem for hånd med oppvaskmiddel og børste. Husk på at ikke alle kopper og tallerkener i tre tåler å være i oppvaskmaskinen, det er derfor viktig å sjekke emballasjen.

For å bevare glans og den fine overflaten i tre-mønsteret kan du pensle tallerkener og kopper inn med et tynt lag matolje ved behov. Oljen vil beskytte treverket mot uttørking slik at koppene vil holde seg fine i årevis.

Se flere flotte produkter til tur og friluft, blant annet disse populære turkoppene i emalje, koselig marius-sekk til tur og hverdag, hvordan du kan lage toalett på tur og smarte droner som følger deg.