Hopp til innholdet

Terreng El-Sykkel – Actionfylt sport i skog og fjell med offroad E-Sykkel

Terrengsykling har lenge vært en populær og action-fylt aktivitet for mange i Norge, med våre tusen fjell og bratte terreng er det lett å finne et nytt sted å utforske fra sykkelen, og det finnes også stadig flere terreng-sykkelbaner rundt omkring i landet. Mange skisteder og fjellkommuner tilbyr spennende og fartsfylte terrengløyper for både nybegynnere og erfarne terreng-syklister.

Superior eXF – Perfekt kombinasjon for hverdagsbruk og helgemoro /Birk.no

Offroad El-sykkel i terreng og fjell

Nå kommer også El-syklene for full fart på terrengmarkedet. Disse råtøffe el-syklene passer for både den erfarne og amatøren, og gir et helt nytt element av fart og drakraft opp bakker og skråninger. Selv med den tilførte kraften og elektriske motoren vil terrengsykling med el-sykkel fremdeles være en svært aktiv og krevende fysisk aktivitet og sport.

Den elektriske kraften skaper en mer dynamisk opplevelse og følelse av «flyt», både opp og ned bratte stigninger på en helt annen måte enn tidligere. Samtidig vil den økte farten og korte responstiden på en kraftig el-terrengsykkel gjøre at man må holde enda bedre fokus og konsentrasjon på terreng og løyper enn tidligere.

Mondraker Thundra 29 er en rimelig innstegsmodell som fremdeles inneholder imponerende ytelser, perfekt for nybegynneren og den litt mer erfarne. El-sykkelen er utstyrt med en kraftig E7000-motor fra Shimano, samt et stort 630 Wh-batteri som gir god rekkevidde både i hverdagen og til helgemoro i utmark.

Mondraker er en spansk high-end produsent av elektriske sykler og terrengsykler med lang og lidenskapelig erfaring fra markedet.

Mondraker – En rimelige innstegsmodell med imponerende ytelser /Revir.no

Pivot Shuttle 29 Team XTR er en knalltøff elektrisk terrengsykkel med kraftig motor og ytelse, og potensielt den beste elektriske offroad sykkelen på markedet akuratt nå. Slank, lett, kapabel og elegant designet med integrert batteri og motor. Sykkelen er utstyrt med den kraftige, lette og dynamiske motoren fra Shimano EP8 med 85nm og det største batteriet på markedet på 726 wh.

Pivot Shuttle 29 Team XTR – Elektrisk Terrengsykkel/Birk.no

EP8 Shimano Motoren er lettere, mer effektiv og sterkere enn sin forgjenger, i tillegg har den en nyutviklet trail-mode, som gir en mer dynamisk opplevese av offroad terreng og lar deg lettere holde kontroll langs trange og vanskelige stier. I praksis vil du få en smidigere elsykkel som ikke rykker til slik at du mister grep når du klatrer på glatte og tekniske stier.

Pivot Shuttle 29 Team XTR – Elektrisk Terrengsykkel/Birk.no

Batteriet på 726 wattimer gir lengre rekkevidde og muligheten til mer støtte underveis. Ikke bare er batteiret større, men den nye motoren Shimano EP8 er langt mer effektiv enn forgjengeren. Dette bidrar til økt rekkevidde.

Pivot Shuttle 29 Team XTR – Elektrisk Terrengsykkel/Birk.no

Rock Machine Avalanche e50-26 er en elektrisk terrengsykkel for deg som virkelig vil komme deg ut offroad og ut i fjell og skog. Dette er en kraftig el-fatbike sykkel med store ballongdekk som tar deg frem dit ingen annen sykkel klarer.

Rock Machine Avalanche – Elektrisk fatbike sykkel /Birk.no

Du får fantastisk grep takket være 26″ hjul med 4,8″ ballongdekk som ikke frykter gjørme, sand eller snø. Her har du en sprek efatbike som gir full gass i ulent terreng i tillegg til at du får mye komfort.

Rock Machine Avalanche – Elektrisk fatbike sykkel /Birk.no

Superior eXF 9049 R er perfekt for deg som ønsker en god elektrisk sykkel du både kan bruke i hverdagen, men også ta ut i skog og utmark i helger for litt actionfylt moro. El-sykkelen har en robust aluminiumsramme som gir god stivhet, flyt og selvtillit både i tekniske klatringer og utforkjøringer.

Mer  Unngå tyveri utendørs - Smart "safe" til strand, piknik, festival og mer.

Med en 86 nm Shimano motor og et kraftig 630 Wh batteri kan du dekke mange mil og kraftige fjellpartier uten ladefrykt.

Superior eXF med kraftig motor, god balanse og sterke skivebremser som gir full kontroll /Birk.no
Superior eXF med kraftig motor, god balanse og sterke skivebremser som gir full kontroll /Birk.no
Superior eXF med kraftig motor, god balanse og sterke skivebremser som gir full kontroll /Birk.no
  • Bruk gode klær. Kle deg alltid etter forholdene og forvent at temperaturen er lavere i fjell og skyggefylte skoger, spesielt oppleves temperaturen kaldere når man bruker en el-sykkel i høyt tempo. Bruk også reflekterende tøy med høy synlighet slik at andre turgåere og syklister lettere oppdager deg.
  • Ta med nødutstyr. Dette tipset er spesielt viktig hvis du kjører inn i områder der du kanskje ikke møter andre. Du bør avstå fra å sykle alene i vintervær. Når du sykler, må du ha en plan for å komme tilbake før det blir mørkt, og bli kjent med andre ruter du kan ta hvis været blir verre. Det er lurt å ta med lommelykt, nødteppe, litt proviant og drikke.
  • Ikke lad batteriet mens det er kaldt, varm opp og tørk batteriet før du lader det slik at det holder seg bedre.
  • Rengjør sykkelen:  Som du ville gjort etter å ha syklet på stranden, bør du rengjøre sykkelen ordentlig etter å ha kjørt i snøen. For å fjerne fuktighet, smuss, salt eller sand, tørk av sykkelen med en fuktig klut etter en tur, og la sykkelen lufttørke. Avhengig av hvor du lagrer sykkelen, kan det være lurt å tørke den lett med et håndkle i stedet for å tørke den lufttørkende.
  • Kjør ansvarlig:  Uansett hvor godt den fete dekk -elsykkelen din håndterer vinterværet, kan forholdene alltid endre seg og gjøre turen betydelig vanskeligere. Kjør sakte over is og slaps. Hvis du kjører i nærheten av andre sykler eller kjøretøyer, husk at de også kan miste kontrollen og skape en ulykke. Når du sykler om natten, må du sørge for at du har lys og synlig belysning.
  • Ta hensyn til andre som bruker skogen. Dette kan være turgåere med hund eller barn som ønsker å oppleve stillhet og ro, hold deg gjerne unna de mest populære turområdene for gående.
Mer  Mye utstyr? Sportsbod til hage og hus

Les gjerne mer om Raske sparkesykler – Elektrisk sparkesykkel for deg som vil ha mer fart, Offroad elektriske sparkesykler til utmark og skog eller Hoka Sko – Hvorfor løpere elsker Hoka skoene.