Hopp til innholdet

Helinox – Ultra-lette og kompakte stoler til tur, festival, cup og jakt.

Når det kommer til ultra-lette turstoler og campingstoler er det lite som slår stolene til Helinox, et firma som nærmest fant opp kategorien ekstra-lette turstoler. Helinox kombinerer smarte tekniske løsninger med materialer og aluminium i toppklasse slik at deres stoler skal være så lette og enkle å pakke ned som mulig.

Dette er stoler man lett kan bære med seg eller strappe fast til sekken for å ha en stol på tur, men de er også flotte å ha med på turneringer og cup når barna spiller, eller for å sitte komfortabelt og nyte musikken på festival. Som regel veier disse ultra-lette stolene under 1 kg, hvorav den letteste i klassen «zero», veier bare rett over halvkiloen.

Zero – Rammen til zero stolen er laget av supertøffe DAC aluminiumsstenger, som er de samme polene som brukes i de fleste high-end ryggsekketelt.

Setematerialet er laget av en ripstop-polyester som både er skikkelig lett, men også hardfør og rakner ikke opp dersom man er uheldig at en glør fra et bål for eksempel brenner et lite hull i stolen.

Helinox Chair Zero /Milrab.no

Helinox Chair Zero er overraskende behagelig. Det er mindre og lavere enn de fleste teltstoler, noe som må gjøres for å holde vekten så lav som mulig. Men man sitter bakoverlendt og behagelig, perfekt for å nyte utsikten på tur eller til å sitte inne i teltet på en regnværsdag.

Helinox Chair Zero Får plass i sekken /Milrab.no

Man kan også kjøpe Ground Sheet, som er en firkant av mesh-stoff som passer til de fire benene på Chair Zero. Den forhindrer at de relativt små endene av hvert ben synker ned i sand eller i myk jord.

Mer  Liggeunderlag til vinter og snø

Helinox Table One Hard Top er et smart sammenleggbart bord med hard og stram overflate som gjør at man faktisk kan bruke det som et vanlig bord. Perfekt for å gjøre campingopplevelsen litt mer sivilisert og behagelig. Ikke veier den mye heller, faktisk bare 960 gram.

Sammenleggbart campingbord med hard overflate /Milrab.no

Helinox Incline Festival stol er en annen smart stolløsning for deg som heller ønsker deg en stol som er mer rettet mot komfort og tilbakelening, f.eks for bruk til festivaler, piknik i park eller for boklesning på stranden. Den tåler mye, du sitter lavt, godt og komfortabelt i den. Denne stolen er liten og god å sitte i. Du sitter lavt som i et bøttesete, og DAC aluminium bena kan justeres etter underlaget for å opprettholde en rett sittestilling i hellende terreng.

Helinox Incline Festival stol /Milrab.no
Helinox Incline Festival stol /Milrab.no

For deg som ikke er mest opptatt av vekten, men heller ønsker en sammenleggbar turstol og campingstol som er god å sitte i vil nok Helinox Chair Two være anbefalingen til deg. Dette er faktisk også den første turstolen som man kan gjøre om til en gyngestol, dersom du foretrekker at stolen gir litt og beveger seg mens du sitter i den.

Helinox Chair Two – Den mest komfortable sammenleggbare turstolen /Milrab.no

Denne turstolen har en lengre rygg og et litt dypere sete. Resultatet er en superdigg turstol til all slags bruk som allikevel ikke veier så mye med bare 1.2 kg.

Helinox Chair Two – Også med gyngestol feste /Milrab.no
Helinox Chair Two – Den mest komfortable sammenleggbare turstolen /Milrab.no

Les gjerne mer om tur og utstyrtips, blant annet Oppblåsbar Packraft – For utforsking av stryk og elver, Bærbar gassgrill! Mini Gassgrill på propan og butan eller Ekstra stor Turstol for to – Del naturopplevelsen og spar samtidig plass i bagasjen.

Mer  Hvordan låse en elektrisk sparkesykkel?

Se gjerne også Kvistbrenner: Det perfekte turbålet?, Toalett på tur – Enkel og smarte do-løsninger til camping og telttur og Tursekk med Stol – Sekkestol til jakt og friluftsliv.


For Lysende Ideer /Lampedeler.no
For Lysende Ideer /Lampedeler.no