Hopp til innholdet

Hoka Sko – Hvorfor løpere elsker Hoka skoene

Hoka er et relativt ungt skomerke som ble grunnlagt i 2009 av to franskmenn som tidligere arbeidet for Salomon, de ønsket å designe og lage en sko som gjorde det mulig å løpe nedover mye raskere enn tidligere. Resultatet var den ikoniske Hoka designen hvor skosålen er framtredende og overdimensjonert i forhold til resten av skoen.

Hoka har til tross for sin relativt unge alder blitt et populært merke blant løpere og deltakere av maraton, dette er mye på grunn av sin store pute som minimerer belastning og øker avtrykket, samt den svært lave vekten som er gjort mulig ved deres bruk av innovative nye lettvekts materialer.

Clifton Edge – Bestselger, ultramyk og lett løpesko

Med 15% lettere vekt enn den tidligere versjonen er Clifton Edge Hokas mest populære løpesko som er ultralett, men gir samtidig en helt utrolig myk løpeopplevelse. Med nytt skum og en ny geometri gir Edge fra Hoka en uanstrengt og jevn landing på hælen på grunn av dens nye design. Skoen kommer med et ekstremt spenstig skum som er lettere enn noen annen HOKA såle til dags dato. Clifton Edge beskytter foten og skaper en støttende plattform.

Clifton edge fra HOKA /Outnorth.no
Clifton edge fra HOKA /Outnorth.no

Speedgoat for teknisk terreng

Speedgoat 4 er oppkalt etter HOKA-løper Karl “Speedgoat” Meltzer, og er en del av en prisbelønt og superrask familie i teknisk terreng. Den fjerde utgaven har et nytt pustende, men robust mesh-overdel. Hoka skoen er forsterket med 3D print rundt foten for optimal støtte og hold. Som i alle andre Hoka sko vil du du stå godt nedi den brede sålen og sammen med den nye, romslige tåboksen får du en komfortabel og stabil løpesko som leverer i terrenget med et kjempegodt grep.

Speedgoat 4 fra HOKA /Outnorth.no

I dag lager Hoka løpe sko av svært lette materialer for både vanlige joggere, men også dem som ønsker mer spesialrettede trenings, ultramaraton og racing sko. Hoka har blitt et kjent merke for både joggere og utøvere, mye takket være deres tidlige sponsing og samarbeid med rail-ultra-løpere.

Mer  Hvordan rense vann på camping og fjelltur

Tursko til fjellet fra Hoka

Sky Arkali fra Hoka er en lett tursko som er laget for ujevnt underlag og bratt terreng hvor man ønsker en sko med lav vekt og samtidig uovertruffen gripeevne og komfort. Skoen er satt sammen med de klassiske hoka egenskapene: lav vekt og høy komfort. Hælen er laget med en mykere mellosåle som gir god gå-komfort, mens forfoten er mer tverrstiv og nærmere underlaget. I tillegg er det satt på to reimer: en over ankelen og en over hælen som kan strammes opp og gi mer støtte på ujevnt underlag.

Hoka Sky Arkali /Sportsnett.no

For langdistanse løperen

Carbon X 2 er Hokas raskeste langdistansesko og den har fått en oppgradering i både såle og overdel. Carbon X 2 er den perfekte skoen for deg som skal knuse personlige rekorder på alt fra 10km til maraton. Skoen har karbonfiber plate som gir deg en enorm respons når du setter opp farten, kombinert sammen med Hokas myke EVA skum med lav profil gjør dette til en sko som både er lettere og mykere enn forrige modell, slik at du kan holde et høyt tempo over lange distanser.

Hoka Carbon / Outnorth.no

De grunnleggende fordelene med HOKA skoene

Det er flere grunner til at utøvere og løpere velger å bruke Hoka sko når de trener. Hoka skoene bruker svært lette materialer, brede dempeputer og vippesåler som gir et jevnere løp. Disse funksjonene hjelper også til for å opprettholde farten, noe som gjør Hoka skoene ideelle også for løping i terreng. I tillegg kommer Hoka med en rekke tilleggsprodukter og spesialsko, alt fra pigger til sko for løping på vei, slik at du kan finne ditt perfekte løpepar.

Mer  Offroad el-sparkesykkel - Sparkesykkel til grus og skog

En av de viktigste designegenskapene til en Hoka sko er at rammen gjør en god jobb med å holde foten på plass i skoens mellomsåle, dette gir en god støtte mens man løper. Hoka sko har også en mer avrundet form og lav hæl plassering som bidrar til å oppmuntre et mer naturlig løpesteg.

Hoka løpesko kommer i mange spreke farger og mønstre og gir samtidig uovertruffen komfort og løpesteg. Enten du ønsker å bruke Hoka skoene for trening i hverdagen eller for konkurranser i maraton eller terrengløp kan disse skoene være med å gjøre en stor forskjell i resultatet.

Women’s Arahi 5 /Outnorth.no

Nye HOKA Challenger ATR 6 til dame er en allsidig løpesko. Den funker fint på flere typer underlag og er da GO-TO skoen du kan bruke fra døra di og inn i skogen. Undersålen gir deg optimalt grep både på afalt og i skogen.

Challenger 2 fra Hoka /Sportsnett.no

Les gjerne mer om gode Løpeklokker for trening og jogging, Kule elmopeder til voksne 45km/t, dra på tur til fjells og vanns med en Oppblåsbar kajakk – Både praktisk og gøy eller se utvalget av Gode tredemøller til hjemmebruk som lager lite lyd og tar liten plass.

Se også våre tips til Gode Tursko – Hvordan du kan velge riktige tursko og Turtøy til fjellet – Klær til fjellturen.