Hopp til innholdet

Turtøy til fjellet om sommeren- Klær til sommerens fjellturer

Selv om temperaturen er god og komfortabel i lavlandet, vil det ofte være mye kaldere på fjellet, hvor spesielt vinden er med på å senke temperaturen.
Det er derfor viktig å kle seg i riktig turtøy når man skal på fjelltur, selv midt på sommeren.

Kjenndal turbukse med 4-veis stretch og hurtigtørkende material /Stormberg.no

Gode sko til fjellturen er viktig, Alfa GTX er en lett terrengsko med et supert grep og høy støttende passform som er svært komfortabel å gå med selv i ulendt terreng. Den har en unik konstruksjon som vil holde foten din tørr selv om vannet går igjennom perforeringen. Skoen er derfor fin å bruke på fjellet om sommeren når man ønsker noe lett og komfortabelt.

Alfa GTX – En rimelig, men innovativ terrengsko /Milrab.no

Gå videre til produkttips:

Underlaget

De fleste vet hvor viktig undertøyet er for å holde varmen, og sannsynligvis har du et godt utvalg av f.eks varmende ullundertøy eller superundertøy. Dersom du skal på fjelltur i sommer kan derimot superundertøy eller tettsittende ullundertøy fort bli for varmt, spesielt når man beveger seg.

T-skjorter av ull passer derimot ypperlig til fjellturen i sommer. Med disse kan du enkelt regulere temperaturen selv, simpelthen ved å åpne opp jakken og kjøle deg ned.

T-skjorter fra Urberg /Outnorth

T-skjortene av 100% kløfritt merinoull har utmerket fuktighetsopptak og isolerer selv om den er våt. Et klart førstevalg for deg med et aktivt friluftsliv og som er mye utendørs i jobb og på fritiden.

T-skjorter fra Urberg /Outnorth

Klær i Bambus er også et godt alternativ, spesielt for varmere sommerdager eller helårs bruk inne – og ute. T-skjortene og undertøyet i bambusviskose er fukttransporterende, isolerer godt, naturlig rynkefrie, antistatiske og kløfrie.

Urberg Rodane Bamboo Boxer Women /Outnorth
Urberg t-skjorte i bambus /Outnorth

Resten av kroppen

Når gradestokken kryper oppover i fjellet på sommeren kommer man langt med en god turbukse, genser og en ekstra jakke man kan ta på seg for å skjerme for vinden, mens man må kle seg ekstra godt om høst og tidlig vår. Se gjerne også disse gode liggeunderlagene for vinter og kalde netter.

Fjällräven Canada Shirt Red /Outnorth.no
Arc’teryx Alpha SV Jacket Men’s Trail Blaze /Outnorth.no

En god genser til varme sommerdager på fjellet vil f.eks være en av Tufte genser av bambus. Bambus har gode isolerende og fukttransporterende egenskaper, som kommer spesielt godt til nytte når man bærer på sekk i solsteken, i tillegg er disse svært komfortable og gå med, har god passform, og er en av mine personlige favoritter.

Hoodie – Tufte. For sport & fritid /Milrab.no
Lundhags Makke Pant Black /Outnorth.no
Brynje Wool Thermo Light Longs Black /Outnorth.no

Makke fra Lundhaugs er en lett og funksjonell turbukse som gir deg maksimal bevegelsesfrihet og komfort på fotturer. Ideell for turer på fjellet om sommeren.

Mer  Turbukser med for - Gode Isolerte turbukser som holder varmen

Buksen har en hybrid konstruksjon i LPC med stretch paneler og forsterkninger ved falden. Ventilasjonsglidelåser på innsiden av bena, i håndlommene og ved falden gir god utlufting om det behøves. Makke kommer i mange farger – og også til damer.

Makke Men’s Turbukse i lavvekt og høy komfort /Outnorth
Gridarmor Snøstjerna Ullgenser Men’s Black Beauty /Outnorth.no

MoveOn Lyngen jakken er vind og vannavvisende og egner seg fint for fjellturer i sommerslige temperaturer. Med denne jakken forhindrer du at vinden kjøler deg ned, samtidig som den er lett og komfortabel på kroppen.

Lyngen – MoveOn /Miinto.no

Produkttips til kvinner

eller gå videre til menn

Holterfjellet fra Stormberg er en solid og funksjonell skallbukse med høy vannsøyle og god stretch med borrelåsjustering i livet og beltehemper for optimal tilpasning.

Holterfjellet skallbukse /Stormberg.no

Microlight Jacket Women’s fra Bergans er en uforet, vindtett jakke for damer som kun veier 200g og kommer i mange forskjellige farger.

Microlight fra Bergans – Lav vekt og vindtett /Outnorth
Lundhags Makke Women’s Pant Black /Outnorth.no

For deg med korte ben vil kanskje Farvatn turbuksen fra Stormberg være et bra valg, denne turbuksen er foret og passer fint til turer på fjell og i skogen. Med sine hurtigtørkende egenskaper er denne turbuksen spesielt utviklet for et aktivt friluftsliv der man ønsker optimal bevegelsesfrihet. 

Farvatn turbukse /Stormberg.no
Fjällräven Övik Knit Sweater Women Dark Navy /Outnorth.no

Kari Traa Vinje F/Z Knit er en lekker strikket genser med god stretch som holder varmen samtidig som den transporterer fukt bort fra kroppen. Et fint mellomplagg som man kan veksle med en jakke dersom vinden blåser opp.

Trigger Seamless Zip Hoodie er en stilig og moderne genser som passer like bra i urbane omgivelser som på fjelltur eller joggetur.

Trigger Zip Hoodie /Outnorth.no

En god turbukse er et must, kanskje spesielt på fjelltur hvor man noen ganger må over hindre, igjennom trange pass eller klatre på noen steiner. Lundhaugs sine turbukser er av mange karakterisert som de beste allround turbuksene og inneholder en rekke egenskaper.

Makke turbukse med stretch – Lundhaugs /Outnorth.no

Til fjellturen bør man kanskje vurdere Makke buksen fra Lundhaugs. Denne har i motsetning til den mer kjente «Authentic» egenskaper som gjør den bedre egnet for fjell og vandring, blant annet stretch og forsterkede partier.

Makke turbukse med stretch – Lundhaugs /Outnorth.no
Makke turbukse med stretch – Lundhaugs /Outnorth.no

Compete Tech fra Dæhlie er et teknisk undertøy som er spesialtilpasset aktiviteter og sport. Bygget for optimal komfort og bevegelsesfrihet i et svært elastisk, lett og fukttransporterende stoff med flate sømmer.

Compete Tech – Teknisk undertøy /Xlife.no
Fjällräven Nuuk Parka Women’s Dark Navy /Outnorth.no

Husk fra Haglöfs er en ideell turjakke for fjellturer om sommeren, den er lett og behagelig å gå med, og er samtidig vind og vanntett.

Husk Jacket /Xlife.no

Power Houdi fra svenske Houdini er en tykk fleecegenser i Polartec® Power Stretch® Pro, som er et mykt og teknisk fleecemateriale som varmer godt samtidig som det gir maksimal bevegelsesfrihet og komfort. Power Houdi har en kroppsnær og stretchy følelse.

Power Houdi – Houdini /Outnorth.no
Power Houdi – Houdini /Outnorth.no
Power Houdi – Houdini /Outnorth.no
Arc’teryx Cerium SL Hoody Women’s Hyperspace /Outnorth.no

Produkttips for menn

Hellerfjellet er en lett og hurtigtørkende turtights med fire-veis stretch for å sikre optimal bevegelsesfrihet til et aktivt friluftsliv. En turbukse for sommer og vårdager på fjell og i skog med ekstra lav vekt og høy komfort.

Hellerfjellet turtights til menn /Stormberg.no

Liabekk er en lett turbukse med store lommer som tørker raskt og gir god ventilasjon. Det funksjonelle og tynne stretchstoffet gjør buksen til et behagelig plagg til tur både i fjellet, skogen og marken.

Liabekk turbukse /Stormberg.no

Vaksvik fra Devold er en supermyk og komfortabel herregenser i 100 % merinoull med et kroppsnært snitt og et klassiske strikkemønster fra Devold.  Like fin i urbane omgivelser som på fjellet – og med lukthemmende egenskaper.

Vaksvik fra Devold /Xlife.no

Compete Tech fra Dæhlie er en svært komfortabel og stretchy teknisk undertøy å ha på kroppen som samtidig er svært god på å transportere fukt. Compete tech kommer til menn og kvinner og er det optimale base-laget å ha på kroppen for aktiviteter og sport.

Compete tech / Xlife.no

Holterfjellet fra Stormberg er en kjempeflott turbukse for menn til fjell – og skogstur, den har forsterkete partier på baken og knærne, praktiske lommer med vannavstøtende glidelås og borrelåsjustering i livet og beltehemper for optimal tilpasning.

Mer  Ull T-skjorte - Et varmt innerlag

En vindtett og vanntett turbukse i et fukttransporterende materiale med god stretch og bevegelsesfrihet.

Holterfjellet turbukse til fjell og skog /Stormberg.no
Rab Alpine Pro Jacket Ebony – Lett dunjakke /Outnorth.no
Brynje Arctic Light Hat Olivegreen /Outnorth.no

Makke turbuksen fra Lundhaugs er en turbukse for deg som ønsker størst mulig mobilitet og fleksibilitet – perfekt for krevende turer med partier av klatring og hindre.

Makke Men’s – Lundhaug /Outnorth.no
Makke Men’s – Lundhaug /Outnorth.no
Makke Men’s – Lundhaug /Outnorth.no

Haglöfs Rugged Flex Pant er en klassisk turbukse for menn laget i slitesterke og elastiske materialer, med elastisk bånd i livet og justerbarborrelås ved anklene for perfekt passform. Buksen gir både varme, beskyttelse og samtidig god stretch til småklatring og fjellvandring.

Haglöfs Rugged Flex Pant /Xlife.no

Power Houdi for menn er en tykk og komfortabel fleecegenser fra svenske Houdini som passer til både hverdagslig bruk og til turer på fjell og i skog. Laget i Polartec Power Stretch Pro, et fantastisk stoff med en glatt ytterside og en varm, fluffy innside. Like tøff som den er komfortabel – året rundt.

Power Houdi Men’s /Outnorth.no
Power Houdi Men’s /Outnorth.no

Se gjerne også hvordan du kan kose deg på tur med å lage en skikkelig god turkaffe, hvordan du sliper turkniven eller hvordan en hengekøye kan være den perfekte, portable tursengen.