Turtøy til fjellet – Klær til varme dager på fjelltur

Publisert av Northsport.no den

Selv om temperaturen er god og komfortabel i lavlandet, vil det ofte være mye kaldere på fjellet, hvor spesielt vinden er med på å senke temperaturen.
Det er derfor viktig å kle seg i riktig turtøy når man skal på fjelltur, selv midt på sommeren.

Underlaget

De fleste vet hvor viktig undertøyet er for å holde varmen, og sannsynligvis har du et godt utvalg av f.eks varmende ullundertøy eller superundertøy. Dersom du skal på fjelltur i sommer kan derimot superundertøy eller tettsittende ullundertøy fort bli for varmt, spesielt når man beveger seg.

T-skjorter av ull passer derimot ypperlig til fjellturen i sommer. Med disse kan du enkelt regulere temperaturen selv, simpelthen ved å åpne opp jakken og kjøle deg ned.

T-skjorter fra Urberg /Outnorth

T-skjortene av 100% kløfritt merinoull har utmerket fuktighetsopptak og isolerer selv om den er våt. Et klart førstevalg for deg med et aktivt friluftsliv og er mye ute i jobb og fritid.

T-skjorter fra Urberg /Outnorth

Klær i Bambus er også et godt alternativ, spesielt for varmere sommerdager eller helårs bruk inne – og ute. T-skjortene og undertøyet i bambusviskose er fukttransporterende, isolerer godt, naturlig rynkefrie, antistatiske og kløfrie.

Urberg Rodane Bamboo Boxer Women /Outnorth
Urberg t-skjorte i bambus /Outnorth

Resten av kroppen

Når gradestokken kryper oppover i fjellet på sommeren kommer man langt med en god turbukse, genser og en ekstra jakke man kan ta på seg for å skjerme for vinden.

En god genser til varme sommerdager på fjellet vil f.eks være en av Tufte genser av bambus. Bambus har gode isolerende og fukttransporterende egenskaper, som kommer spesielt godt til nytte når man bærer på sekk i solsteken, i tillegg er disse svært komfortable og gå med, har god passform, og er en av mine personlige favoritter.

Hoodie – Tufte. For sport & fritid /Skittjakt
Vipe turbukse til kvinner i pustende bambus /Skittjakt

Makke fra Lundhaugs er en lett og funksjonell turbukse som gir deg maksimal bevegelsesfrihet og komfort på fotturer. Ideell for turer på fjellet om sommeren.

Buksen har en hybrid konstruksjon i LPC med stretch paneler og forsterkninger ved falden. Ventilasjonsglidelåser på innsiden av bena, i håndlommene og ved falden gir god utlufting om det behøves. Makke kommer i mange farger – og også til damer.

Makke Men’s Turbukse i lavvekt og høy komfort /Outnorth

MoveOn Lyngen jakken er vind og vannavvisende og egner seg fint for fjellturer i sommerslige temperaturer. Med denne jakken forhindrer du at vinden kjøler deg ned, samtidig som den er lett og komfortabel på kroppen.

Lyngen – MoveOn /Skittjakt

Microlight Jacket Women’s fra Bergans er en uforet, vindtett jakke for damer som kun veier 200g og kommer i mange forskjellige farger.

Microlight fra Bergans – Lav vekt og vindtett /Outnorth

Se gjerne også hvordan du kan kose deg på tur med å lage en skikkelig god turkaffe, hvordan du sliper turkniven eller hvordan en hengekøye kan være den perfekte, portable tursengen.


Kategorier: FriluftFritid