Hopp til innholdet

Vaffeljern til bål: Stek vafler, svele og toast på bålet

steke vafler på bål

Som turmat på søndagstur eller til camping kan vel lite slå noen deilige vafler, toast eller en fersk nystekt svele stekt over et rykende bål. Ikke bare smaker det godt, men det er samtidig veldig enkelt å få til.

Lag røre til vafler eller svele på forhånd og ta den oppi en tomflaske i sekken og stek dem når bålet er fyrt opp. Nyt deilige, ferske bålstekte vafler på turen og få en koselig samlingsstund rundt bålet.

Lag dine helt egne og unike turvafler med marshmallows og sjokoladekrem
Du kan også lage fantastisk turmat på vaffeljernet /Bamail.com

Dette smarte vaffeljernet er laget i helstøpt aluminimum som tåler over 800 grader og har en lang stang slik at du kan holde den på trygg avstand eller legge den ned i glørne. Siden det er brukt aluminium holdes vekten så lav som mulig, noe som er praktisk når man skal holde vaffeljernet over bålet eller bære det med seg i sekken.

Vaffeljern til bålet med tradisjonelt vaffel-mønster /Hyttefeber.no

Vaffel-jernet kommer med en lang stang og holder lavere vekt enn tradisjonelle vaffeljern i støpejern. Kommer også med bæreveske slik at du unngår at søl og vaffelrøre smitter over på resten av sekken.

Vaffeljern til bål med lang stang /Hyttefeber.no

Dersom du føler deg ekstra sulten kan du grille noen skiver med toast på bålet med dette toast-jernet. Toast-jernet er i likhet med vaffel-jernet laget av helstøpt aluminium som holder vekten nede, noe som har mange fordeler når man skal på tur.

Toastjernet har i likhet med vaffeljernet en dobbel stang slik at du kan holde press på brødskivene og få en deilig, fersk toast på bål eller primus.

Lag toast på bålet /Hyttefeber.no

En skikkelig tur klassiker er svele eller lapper som den også kalles – nyt den med deilig syltetøy, brunost, rømme eller sirup og honning. En skikkelig tur-vinner som både skaper hygge og gir mye energi til hjemturen.

Lag svele eller lapper på bålet /Hyttefeber.no

Pølser har ofte vært et enkelt alternativ når man skal lage turmat på bålet, men med disse praktiske steke-jernene kan du gi vafler, toast eller lapper et forsøk på deres neste tur. Velsmakende tur-mat for både store og små som gir mye energi og en hyggelig hvilepause rundt bålet.

Mer  Varme og deilige ullgensere - ett lag og to-lag ullgenser til dame

Les mer om tips til god turmat, se utvalget av sjarmerende turbestikk, tallerkener og kopper i treverk, eller se hvordan du kan holde maten kald på telttur.