Tips til enkel og ekstra god turmat

Publisert av Northsport.no den

turmat

Mat er viktig på tur av flere årsaker, ikke bare gir maten deg varme og næring, den gir også motivasjon og blir en hyggelig sosial samling sammen med barn og andre tur kamerater.

Hvem sier at tur-mat bare er nødt til å være pølser i brød eller pinnedeig? Joda, pølser har sin sjarm det også, men det er ingenting galt i å lage seg en skikkelig middag på tur, som også inneholder næringsrike grønnsaker. Her er noen ideer til hvordan du kan lage sunn og god mat på tur eller camping.Stekte poteter & pølse på tur

Ta restemiddagen på tur

Mange liker å bruke søndagen som en turdag, noe jeg liker å gjøre er å benytte denne anledningen til å bruke opp matrestene som ligger i kjøleskapet fra dagene før.

Bruk hva enn du har liggende til å lage deg en god turmiddag. F.eks kan du skjære opp og steke ferdig kokte poteter med pølser, en purrebit og litt mais over bålet.

Den fantastiske aluminiumsfolien

Aluminiumfolie er et fantastisk hjelpemiddel for å lage god mat på tur. Hva med f.eks en innbakt potet på bålglørne – servert med bålstekte baconbiter og litt parmesan?

Skal du på en langtur inn på heia så ta med deg en rull med aluminiumfolie, litt urter og oppskårne sitroner. Hva kan vel være bedre enn en fersk fanget innbakt ørret servert med ris/couscous og smør?Poser & Krydder

Pakk ingrediensene du velger å bruke i separate zip-lock poser, iskremboks eller andre kontainere, så får hver ingrediens korrekt koke/steketid og matlagingen blir samtidig litt mer spennende.

Ikke glem å ta med deg krydder, salt og pepper på tur slik at du kan smaksette maten underveis og få et velsmakende tur-måltid, akkurat som hjemme.

Engsyre har syrlige og spiselige blader til salat

Er du ekstra oppmerksom og kanskje også litt heldig kan det være du oppdager noen spiselige krydderurter ute i naturen, f.eks bergmynte (oregano), karve eller noen av de mange andre spiselige urter, bær, nøtter og sopp du kan plukke med deg underveis på turen.

  • Gress kan spises rå, brukes i salater eller juices
  • Bruk blåbær, blokkebær, tyttebær, bringebær og bjørnebær
  • Eikenøtter kan knuses og kokes for å ta bort bitterheten, brukes i kornblanding og brød
  • Gran har spiselige frø og pollenbærerne kan spises
  • Strandsmelle, gjøkesyre, smørbukk, prestekrageblader, forglemmegei, granskudd og hvitbergknapp.

La barna være med på matlagingen

Det fine med å preparere maten og råvarene på forhånd til f.eks en suppe eller en gryterett servert i en emaljekopp, er at barna fint kan blande ingrediensene eller varme opp maten selv, og tro meg barna vil elske å få ansvar for matlagingen.Kule friluft-gadgets fra Coolstuff

Superhengekøyen Vagaborn /Coolstuff
Oppblåsbar sofa /Coolstuff
The Scrubba Bærbar Vaskemaskin /Coolstuff
Volkswagen Telt /Coolstuff
Kategorier: Friluft