Hopp til innholdet

Løpeklokke for trening og jogging – Med musikk og puls

Den store fordelen ved å bruke jogging eller løping som trening er at det ikke krever mye utstyr til å begynne med, det viktigste vil være å få tak i noen gode sko, spesielt gode løpesko til skog eller terreng anbefales. Etter at du har sikret deg noen gode sko du er fornøyde med vil en løpeklokke være et naturlig steg videre, en slik treningsklokke har mange fordeler og ikke bare for å sjekke dine verdier eller puls.

Med en løpeklokke kan du for eksempel legge fra deg mobilen og styre spotify fra klokken, dette frigjør hendene dine slik at du kan løpe mer fritt. Når man løper og svinger armene, skaper dette en motvekt til bevegelsen til beina dine, og holder deg stabil. Dersom man løper og samtidig holder en telefon kan ikke armene bevege seg like fritt, noe som merkes godt når man løper lange strekninger eller i ulendt terreng og skog.

Forerunner fra Garmin – Treningsklokke med «alt» /Milrab.no
Apple watch treningsklokker – for deg med iPhone /Netonnet.no
  • Måler viktige data, for eksempel hjertefrekvens
  • Nøyaktig logger din daglige løpelengde
  • Synkroniserer data du deretter kan dele med andre
  • Frigjør hendene dine slik at du kan løpe mer fritt 
  • Noen modeller kan spore løpehøyde
  • Inkluderer en innebygd GPS for å vise posisjonen din
  • Sporer avstand og hastighet
  • Gjør at man kan styre musikk og samtaler under trening.
  • Med e-sim funksjon kan man legge telefonen hjemme under trening.

Samsung Galaxy watch treningsklokker med e-sim gjør det mulig å benytte klokken som en mobil uten at du har den med deg, dette frigjør lommer og hender slik at du kan styre musikk via klokken eller ta imot samtaler under løpeturen mens mobilen ligger igjen i bilen eller i hjemmet.

Samsung Galaxy watch fungerer med alle android telefoner og også Iphone, du behøver simpelthen å laste ned appen Samsung wearables til din telefon for at denne skal fungere optimalt.

Se utvalget av Samsung Galaxy watch treningsklokker /Netonnet.no

Garmin Fenix ​​5X Sapphire er et eksempel på en slik multisport løpeklokke med mange funksjoner og sensorer, blant annet høydemåler, puls, barometer og kompass. Styr musikk til trådløse ørepropper eller hodetelefoner direkte fra Garmin Fenix ​​5X Sapphire.

Garmin Fenix 5 løpeklokke – gps og musikk klokke for trening /Milrab.no

Forerunner serien fra Garmin er utviklet for den dedikerte løperen og til multisportutøvere som krever ekstra holdbarhet og ytelse fra sine treningsklokker. Klokken gir deg «alt» du behøver og kommer mange spreke farger som passer til ditt ønske.

Ta med deg favorittmusikken din når du er på tur. Synkroniser spillelistene dine fra utvalgte musikkstrømmetjenester. Du kan også lagre opptil 1000 sanger på klokken og overføre musikk fra ditt eget databibliotek og lytt til den via Bluetooth-hodetelefoner.

Forerunner fra Garmin – Treningsklokke med «alt» /Milrab.no

Bruker man en løpeklokke med funksjon for musikk kan man bruke trådløse hodetelefoner/ørepropper og styre musikk eller ta innkommende samtaler via klokken. For å kunne legge fra seg telefonen under trening behøver man en telefon med e-sim mulighet, slik som f.eks Samsung Galaxy Watch har. Dersom man har en slik kloke kan man fokusere mer på løpingen og bevege armer og fingrer mer fritt under løpingen.

Fitbit Sense Treningsklokke /Outnorth.no

Hjertefrekvens, puls og løpelengde er de store beregningene som løpere liker å måle med en løpeklokke, men de bør ikke være de eneste du bryr deg om. Mange løpeklokker har også innebygget GPS og høydemeter slik at den logger variasjoner i terreng og høyde hvor du har løpt.

GARMIN Vivomove er klokken for deg som ønsker en tradisjonell utseende klokke som samtidig har funksjoner for sporing av aktivitet og trening, med sitt ellers diskre utseende er dette en klokke man fint kan gå med også på jobb eller i selskaper.

Garmin Vivomove /Milrab.no

En løpeklokke sporer også avstand og hastighet, verdier som vil bety mer og mer for deg etter hvert som man dedikerer seg mer og mer til joggingen og løpingen. Løpeklokker kan logge dataene du trenger for å få mest mulig ut av løpene dine, inkludert hjertefrekvens, tilbakelagt avstand, løpehastighet og tempo.

Les mer om Militærklokke – Tøffe klokker som tåler en støyt, Kraftig batterilader til tur og friluft, Kule sekker til friluft og fritid for voksne eller Gode Tursko – Hvordan du kan velge riktige tursko.