Hopp til innholdet

Jeans på tur og skog – Dongeribukse som turbukse?

Denim og dongeri er et klassisk og allsidig materiale som kan brukes til svært mange anledninger, men kan man bruke dem på skog og fjelltur?
Dongeri har mange fordeler, først og fremst er det slitesterkt og har en klassisk look som passer til alt, men det har også noen ulemper dersom du planlegger en skogstur.

  • Bomull som materiale.
  • Bevegelsesfrihet og friksjon.

Den største årsaken til at jeans ikke anbefales som turbukse er at de hovedsaklig består av bomull. Det betyr at dersom man skulle bli våt i skogen eller på fjellet vil man forbli våt og etterhvert kald i lang tid.

Tradisjonelle dongeribukser er samtidig ofte stive og gir mye friksjon når man går, dette gjør det vanskeligere å gå opp bakker eller gå over steiner ettersom dongeribuksen vil hindre deg i å løfte bena høyt nok.

Fint i tørt og varmt vær

Det beste valget er ofte å ha noen egne dedikerte turbukser, se gjerne disse tipsene for klær til fjelltur.
Dersom det er tørt og varmt utendørs er det allikevel ikke noe i veien for å hive på seg noen jeans, men man bør isåfall velge dongeribukser som inneholder stretch-materialer. Dette vil massivt øke komforten på fjell – eller skogsturen din.

Jeans som er spesialdesignet for tur og klatring

Jeansbukser som Du//er Relaxed Performance eller Black Diamond er ypperlige for turer i fint vær eller for å gå med i hverdagen.
Med disse stretch buksene kan man enkelt sykle eller småløpe på vei til jobb, samtidig som de ser stilrene ut. Du kan også ta de med ut i naturen og være like aktiv som med en alminnelig joggebukse eller stretchy turbukse.
Coolmax fibrene hjelper til med enkel bevegelsesfrihet samtidig som de har en avkjølende effekt.

Classic fit performance jeans /Revir.no
Ulta-bevegelige Jeans fra Black Diamond /Outnorth.no

Black diamond sine unike bukser er ultra-bevegelige og spesialutviklet for være en slitesterk jeans som også egner seg for klatring og tur.

Ulta-bevegelige Jeans fra Black Diamond /Outnorth.no
Ulta-bevegelige Jeans fra Black Diamond /Outnorth.no
Slim fit performance jeans /Revir.no
Ulta-bevegelige Jeans fra Black Diamond /Outnorth.no

Les mer om turtøy til fjellet, store telt til festival eller camping – eller se disse smarte oppblåsbare kajakkene du kan ta med på tur.