Hopp til innholdet

Yoga på nett – Yoga Program for nybegynnere og viderekomne

Med yoga på nett kan du fra din egen stue velge og sette sammen ditt helt eget yogaprogram samtidig som du får undervisning via video eller direktesending. Yoga er en treningsform som krever lite utstyr, men som samtidig er krevende og gir mange helsemessige fordeler.

Yoga er ikke bare én enkelt stil eller måte å trene på. Det finnes utrolig mange variasjoner, noe Onlineyoga.no har brukt for å lage skreddersydde programmer med yoga på nett mot ulike grener og sporter, f.eks yoga for klatring, yoga for styrke eller yoga for løping.

Yoga for økt kjernestyrke /OnlineYoga.no

Jeg har selv forsøkt meg på Yoga, derimot forsøkte jeg meg via et nybegynner kurs på et studio som var en ålreit opplevelse. Derimot var det svært vanskelig for meg som en nybegynner å prøve å huske hvordan hver enkelt øvelse og posisjon skal være. For det er mye detaljer i Yoga, hvordan man plasserer føtter, hender eller vrir hofte og kropp i bestemte bevegelser. Yoga på nett gjør det lettere å lære disse øvelsene, ved at man kan spole tilbake eller når som helst begynne på nytt.

Amerikanske Healthline, samt en rekke andre medier melder om flere fordeler meg Yoga som underbygges av forskning og undersøkelser, blant annet kan Yoga:

  • Man opplever økt fleksibilitet og balanse
  • Lindrer angst og reduserer stress
  • Man får økt muskelstyrke og tone
  • Forbedret pust, energi og vitalitet
  • Man blir ofte mer bevisst omkring det å spise sunt
  • Beskytter mot skade
  • Lavere puls og blodtrykk
  • Kan bekjempe depresjon
  • Gir bedre søvnkvalitet

Disse punktene underbygges og bekreftes av en rekke studier som har undersøkt de mentale og fysiske fordelene av Yoga. Dersom du ønsker å redusere stress, få bedre styrke og tøyelighet vil kanskje Yoga være en trening som vil være vel verdt et forsøk.

Yoga på nett med en rekke øvelser /OnlineYoga.no

Yoga på nett og utfordringer

Å starte med yoga krever ikke noe særlig utstyr eller forhåndskunnskaper, en myk matte vil være en fordel og du må ha tøy med god stretch, samt være klar for at det sannsynligvis vil oppleves litt keitete og vondt i starten, før man lærer øvelsene ordentlig, samt begynner å oppleve noen fordeler.

Mer  Oppblåsbar hjelm - Hövding Kollisjonspute og airbag til sykkel og sparkesykkel

Det er heller ikke bare-bare å skulle plutselig «skru av» verden utenfor, hverdagsmaset eller tankene man ofte har som surrer og går i bakgrunnen. Start med å skru av forstyrrelser rundt deg, slå av tv og ta telefon på lydløs.

Når man først skal trene yoga på nett hjemme, opplevde ihvertfall jeg hvor vanskelig det var å «slappe av» i starten. Når man skrur av andre distraksjoner sitter man bare igjen med seg selv, sitt eget hjerte som dunker og sine egne voksende tanker om «hvorfor i alle dager hjertet ikke roer seg ned snart«.

Du bør derfor være forberedt på at å starte med Yoga ikke er noe som umiddelbart leder til mindre stress, økt fleksibilitet og en indre ro. Bruk et av nybegynner kursene til OnlineYoga.no i starten og gjerne fortsett med det samme kurset de første gangene.

Når man har lært seg noen stillinger kan man f.eks ta yogaen med ut i naturen og i solen

Etterhvert kan man enkelt velge nye programmer, kurs som er litt mer krevende eller mer spisset mot hva du ønsker ut av Yoga.
Enten dette er økt kjernestyrke, løping, meditasjon og avspenning, klatring viser undersøkelser, erfaringer og forskning at Yoga kan være med å bidra til å gi et litt bedre liv.

Les gjerne mer om sko for løping i skogen, store telt til camping og festival eller tips til å varme opp et telt.