Hopp til innholdet

Kompass for Kajakk

For deg som liker å padle kajakk i sjø eller store vann vil et kompass være et trygt og rimelig hjelpemiddel som verken trenger batteri eller signaler for å fungere. Skulle du f.eks havne i tåke vil et kompass montert på kajakken vise deg riktig vei å padle.

Finn kursen på åpent vann

Kompasser til kajakk kan enten fastmonteres på kajakken via skruer eller en brakett, eller du kan velge en tie-down variant som festes med strikk til riggingen på kajakken.

Ritchie Kayaker tie-down /Marineonline.no
Kompass til kajakk som festes via brakett /Marineonline.no

Fastmonterte kompasser har tradisjonelt hatt et rykte for å være den mest hardføre og robuste varianten, men kunne lett skades når man flyttet eller transporterte kajakken. Ritchie har løst dette ved at kompass og brakett monteres separat og gjør det mulig å fjerne kompasset før man drar opp kajakken fra vannet.

Kompasser til kajakk /Marineonline

En GPS mottaker er et annet alternativ for nøyaktig og rask navigasjon ute på det åpne vannet. Garmin inReach-enheten gir kommunikasjon, posisjonsdeling, navigasjon og viktige SOS-funksjoner for alle som liker å komme seg bort fra alt, enten det er på land, til sjøs eller i luften!

Med Garmin inreach kan du sende og motta tekstmeldinger uten å være i nærheten av tradisjonell mobildekning, en ekstra trygghet på tur.

Garmin inreach Explorer /Marineonline.no

Les mer om oppblåsbar kajakk, hvordan du kan tørke klær på tur, emaljekopp til turbålet, gode løpesko i skogen eller turtøy til fjellet.


Mer  Kayoke - Smart, lavvekt bæresystem til kajakk for en person